ČORBA OD KARFIOLA SA KISELOM PAVLAKOM: Priprema se jednostavno, a prijaće tokom hladnih dana
Možda niste ljubitelj karfiola, ali ova čorba bi mogla da promeni vaše mišljenje.
Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola
- 1 glavica crnog luka
- 1,5 šargarepa
- 1 pileća kocka za supu
- 3 l tople vode
- 1 kisela pavlaka
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 1 veći krompir
- so i začini po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno iseckan luk. Šargarepu iseckanu na kolutove dodajte luku, kao i karfiol istrgan na cvetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir iseckan na kockice.
Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmešajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji.
(stvar ukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna
22. 11. 2024. u 11:00
ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
16. 11. 2024. u 07:00
MUKE ZA PUTINA ZBOG SU-57: "Bolje bi mu bilo da se ne petlja sa Zapadom izvan Ukrajine"
NAKON gotovo tri godine rata u Ukrajini, eskalacija inostranih sankcija nametnutih ruskoj industriji konačno ima primetan uticaj na napore Moskve za modernizaciju, piše britanski Telegraf.
28. 11. 2024. u 08:08
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
'AJTE, MOLIM VAS! Naša glumica se oglasila zbog napada na Slobodu: "Uozbiljite se"
ANA Franić pružila je podršku prijateljici i koleginici!
28. 11. 2024. u 08:31
Komentari (0)