ČORBA OD KARFIOLA SA KISELOM PAVLAKOM: Priprema se jednostavno, a prijaće tokom hladnih dana

Novosti online

28. 11. 2024. u 09:00

Možda niste ljubitelj karfiola, ali ova čorba bi mogla da promeni vaše mišljenje.

ЧОРБА ОД КАРФИОЛА СА КИСЕЛОМ ПАВЛАКОМ: Припрема се једноставно, а пријаће током хладних дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 1 glavica crnog luka
  • 1,5 šargarepa
  • 1 pileća kocka za supu
  • 3 l tople vode
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 jaje
  • 3 kašike ulja
  • 1 veći krompir
  • so i začini po ukusu

Priprema:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno iseckan luk. Šargarepu iseckanu na kolutove dodajte luku, kao i karfiol istrgan na cvetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir iseckan na kockice.

Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmešajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji.

(stvar ukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

TAJNA PUNĐE JOVANKE BROZ: NJena kosa i frizura nisu smeli da se dovode u pitanje