POSNA KREM ČORBA: Zdrava i jednostavna za pripremu
U toku je post, pa je idealno vreme za jednu posnu čorbicu.
![ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему](/data/images/2024-12-02/551276_shutterstock-2444264871_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 veća struka praziluka
- 2 veće glavice crnog luka
- korena celera 300 g
- paškanata 200 g
- šargarepe 500 g
- tikvica 500 g
- graška 450 g
- komadića soje 100 g
- 500 g fileta somovine
- obarenog pirinča 100 g
- palmine masti 3 kašike
- peršunovo i celerovo lišće po ukusu
- lovor po ukusu
- 2 povrtne kocke za supu
- so, biber, začini po ukusu
- 1 limun
Priprema:
Povrće očistiti i iseći na komade. U šerpu staviti luk, praziluk, celer, paškanat, 300 g šargarepe i tikvice, naliti sa 1 l vode i kuvati 30 min. da povrće omekša. Za to vreme staviti 1 l vode da provri sa vegetom i u njoj kratko kuvati komadiće soje.
Filete somovine iseckati na male kockice i na 3 kašike palmine masti staviti da se proprže. Pred kraj u somovinu dodati i oceđene kockice soje. Vodu ne bacati, ostaviti je.
Skuvano povrće izmiksirati u blenderu ili sa štapnim mikserom, pa dodati 200 g šargarepe iseckane na male kockice, grašak, kocke za supu, začine po ukusu i peršunovo i celerovo lišće, lorber, naliti sa vodom u kojoj se kuvala soja, pa poklopiti i kuvati još 30 minuta, povremeno mešajući.
Nakon toga dodati u pripremljenu soju i somovinu zajedno sa masnoćom, obareni pirinač, naliti sa 3 l vode i ostaviti da provri, još jedno 30 min. Na kraju u čorbu dodati sitno iseckan limun zajedno sa korom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna](/data/images/2024-11-21/547631_shutterstock-1445576237_t.jpg?time=1732272145)
ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna
22. 11. 2024. u 11:00
![ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave](/data/images/2024-11-15/545908_shutterstock-1685211187_t.jpg?time=1731691460)
ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
16. 11. 2024. u 07:00
![AMERIKANCI OTVORILI KINESKI BALON KOJI SU OBORILI: Ostali šokirani onim što se nalazi u njemu - Mogli su nas špijunirati! AMERIKANCI OTVORILI KINESKI BALON KOJI SU OBORILI: Ostali šokirani onim što se nalazi u njemu - Mogli su nas špijunirati!](/data/images/2025-02-11/571809_profimedia-0758018135_kf.jpg?time=1739277204)
AMERIKANCI OTVORILI KINESKI BALON KOJI SU OBORILI: Ostali šokirani onim što se nalazi u njemu - "Mogli su nas špijunirati!"
KINESKI špijunski balon koji je 2023. godine preleteo Sjedinjene Države bio je opremljen američkom tehnologijom koja je mogla omogućiti špijuniranje Amerikanaca, prema izvorima koji su direktno upoznati sa tehničkom analizom koju je sprovela američka vojska.
11. 02. 2025. u 13:30
![GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO) GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)](/data/images/2025-02-11/571829_profimedia-0962212937_kf.jpg?time=1739280031)
GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)
NAKON serije potresa na Santoriniju, more u Izmiru i mnogim drugim mestima duž egejske obale povuklo se više od 200 metara, objavili su turski mediji.
11. 02. 2025. u 14:15
![3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi? 3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: "Tompson - to nije budala! Naši 'heroji' su davno počinili masakr, a čiji smo mi?"
"ČIJI smo mi? Pitajte Zagrebačku banku, Privrednu banku, pitajte Hrvatsku narodnu banku... Pitajte sve one koji nam se svakodnevno cerekaju sa svih portala i recite, imate Hrvatsku."
11. 02. 2025. u 17:12
Komentari (0)