POSNA KREM ČORBA: Zdrava i jednostavna za pripremu
U toku je post, pa je idealno vreme za jednu posnu čorbicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 veća struka praziluka
- 2 veće glavice crnog luka
- korena celera 300 g
- paškanata 200 g
- šargarepe 500 g
- tikvica 500 g
- graška 450 g
- komadića soje 100 g
- 500 g fileta somovine
- obarenog pirinča 100 g
- palmine masti 3 kašike
- peršunovo i celerovo lišće po ukusu
- lovor po ukusu
- 2 povrtne kocke za supu
- so, biber, začini po ukusu
- 1 limun
Priprema:
Povrće očistiti i iseći na komade. U šerpu staviti luk, praziluk, celer, paškanat, 300 g šargarepe i tikvice, naliti sa 1 l vode i kuvati 30 min. da povrće omekša. Za to vreme staviti 1 l vode da provri sa vegetom i u njoj kratko kuvati komadiće soje.
Filete somovine iseckati na male kockice i na 3 kašike palmine masti staviti da se proprže. Pred kraj u somovinu dodati i oceđene kockice soje. Vodu ne bacati, ostaviti je.
Skuvano povrće izmiksirati u blenderu ili sa štapnim mikserom, pa dodati 200 g šargarepe iseckane na male kockice, grašak, kocke za supu, začine po ukusu i peršunovo i celerovo lišće, lorber, naliti sa vodom u kojoj se kuvala soja, pa poklopiti i kuvati još 30 minuta, povremeno mešajući.
Nakon toga dodati u pripremljenu soju i somovinu zajedno sa masnoćom, obareni pirinač, naliti sa 3 l vode i ostaviti da provri, još jedno 30 min. Na kraju u čorbu dodati sitno iseckan limun zajedno sa korom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna
22. 11. 2024. u 11:00

ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
16. 11. 2024. u 07:00

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ŠTA SE DEŠAVA? Jezero ponovo počelo da "guta" vodu
OVAJ nekontrolisani ispust nema kapije i aktivira se automatski kada nivo vode pređe visinu ulaza.
26. 03. 2025. u 20:29
Komentari (0)