KREMASTA ČORBA OD TIKVICA I KREM SIRA: Sočna i preukusna, zagrejaće vam dušu i telo
Ovaj brzinski recept će vam se dopasti na prvi zalogaj, a za čorbu od tikvica vam je potrebno svega par jeftinih sastojaka. Ako želite, možete da dodate još neko povrće, kao što je krompir ili brokoli.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 200 g krem sira
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1 l vode
Priprema:
U šerpi na ulju propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte mleveni beli. Posle minut dodajte krem sir i seckane tikvice i vrelu vodu. Dobro promešajte i dodajte začine, pa opet lepo promešajte. Kada krene da vri poklopite i smanjite temperaturu. Kuvajte još 20 minuta. Štapnim mikserom lepo sjedinite sastojke.
(stvarukusa)
Preporučujemo

SPREMITE UKUSNU RIBLjU ČORBU: Ljuta, začinjena, ma fantastična!
06. 12. 2024. u 11:00

ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
16. 11. 2024. u 07:00

"RAZREDNI DOK VODI MATURSKU EKSKURZIJU" Hit snimak naših košarkaša sa aerodroma - Sa Karijem u redu za kafu, komentari pljušte (VIDEO)
KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije otputovala je danas iz Beograda za Rigu gde će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu.
25. 08. 2025. u 15:30

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

GLADNI MEDVED NAPRAVIO HAOS: Raskopao grobove na pravoslavnom groblju u potrazi za hranom
NAKON sve češćih slučajeva da medvedi u Crnoj Gori dolaze do naseljenih mesta, gde napadaju pčelinjake i stoku, meštane sela Donji Unač u oblasti Pive iznenadio je medved koji je u potrazi za hranom pokušao da raskopa grobove, javlja Radio-televizija Crne Gore (RTCG).
25. 08. 2025. u 11:24
Komentari (0)