KREMASTA ČORBA OD TIKVICA I KREM SIRA: Sočna i preukusna, zagrejaće vam dušu i telo
Ovaj brzinski recept će vam se dopasti na prvi zalogaj, a za čorbu od tikvica vam je potrebno svega par jeftinih sastojaka. Ako želite, možete da dodate još neko povrće, kao što je krompir ili brokoli.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 200 g krem sira
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1 l vode
Priprema:
U šerpi na ulju propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte mleveni beli. Posle minut dodajte krem sir i seckane tikvice i vrelu vodu. Dobro promešajte i dodajte začine, pa opet lepo promešajte. Kada krene da vri poklopite i smanjite temperaturu. Kuvajte još 20 minuta. Štapnim mikserom lepo sjedinite sastojke.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMITE UKUSNU RIBLjU ČORBU: Ljuta, začinjena, ma fantastična!
06. 12. 2024. u 11:00
ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
16. 11. 2024. u 07:00
EKSKLUZIVNO: Ovo su pisma Mileve i Ajnštajna koje je Srbija kupila na aukciji (FOTO)
MINISTARSTVO kulture je, pripremajući se za obeležavanje 150 godina od rođenja srpske naučnice Mileve Ajnštajn, na aukciji aukcijske kuće Kristi u Londonu kupilo vrednu dokumentarnu građu koju čini serija od 43 potpisana autogramska pisma Alberta Ajnštajna upućena Milevi Marić, sa 10 autogramskih pisama koje je potpisala Mileva, upućenih Ajnštajnu.
12. 12. 2024. u 13:43
OVOG DATUMA TEMPERATURA PADA NA MINUS 15: Detaljna vremenska prognoza do kraja decembra
METEOROLOG Ivan Ristić najavio je da nas nakon kratkotrajne stabilizacije vremena u drugoj polovini decembra očekuje jače zahlađenje tačno 21. i 22. decembra.
12. 12. 2024. u 13:58
"UCENjIVAO NAS JE": Ilić 23 godine krio razlog svađe sa Popovićem
MIROSLAV Ilić održao je prvi od dva velika solistička koncerta u „Sava centru”, i to baš na 74. rođendan.
13. 12. 2024. u 17:54
Komentari (0)