SAVRŠENO PRIJA U VREME POSTA: Domaća krem supa od pečuraka

Novosti online

10. 12. 2024. u 14:42

Posne supe su pravi primer kako nešto tako jednostavno može da bude sasvim dovoljno, prijatno i ukusno.

САВРШЕНО ПРИЈА У ВРЕМЕ ПОСТА: Домаћа крем супа од печурака

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Pečurke 300 g
  • Crni luk 1 glavica
  • Beli luk 2 čena
  • Šargarepa 2
  • Koren peršuna 1
  • Krompir 1
  • Povrtni bujon 1 litar
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i beli luk. Šargarepu, koren peršuna i krompir oljuštite i isecite na kockice. Pečurke očistite i isecite na tanke listiće. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut. Dodajte šargarepu, koren peršuna i krompir u lonac. Pržite nekoliko minuta dok povrće ne počne da omekšava. Dodajte pečurke i pržite dok ne puste vodu i omekšaju. Sipajte povrtni bujon (ili vodu) u lonac. Pustite da supa provri, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta, dok povrće ne bude potpuno kuvano. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i druge začine po želji (npr. lovorov list, timijan). Supu poslužite toplu, posutu svežim seckanim peršunom.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALTA ZA DEČJE OSMEHE: Paketići doneli radost mališanima iz Doma „Kolevka”