SAVRŠENO PRIJA U VREME POSTA: Domaća krem supa od pečuraka
Posne supe su pravi primer kako nešto tako jednostavno može da bude sasvim dovoljno, prijatno i ukusno.
Sastojci:
- Pečurke 300 g
- Crni luk 1 glavica
- Beli luk 2 čena
- Šargarepa 2
- Koren peršuna 1
- Krompir 1
- Povrtni bujon 1 litar
- Maslinovo ulje 2 kašike
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i beli luk. Šargarepu, koren peršuna i krompir oljuštite i isecite na kockice. Pečurke očistite i isecite na tanke listiće. U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut. Dodajte šargarepu, koren peršuna i krompir u lonac. Pržite nekoliko minuta dok povrće ne počne da omekšava. Dodajte pečurke i pržite dok ne puste vodu i omekšaju. Sipajte povrtni bujon (ili vodu) u lonac. Pustite da supa provri, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri oko 20-30 minuta, dok povrće ne bude potpuno kuvano. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i druge začine po želji (npr. lovorov list, timijan). Supu poslužite toplu, posutu svežim seckanim peršunom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSKI ZVANIČNIK OTKRIO: Ovo bi moglo biti mesto potencijalnog sastanka Putina i Trampa
UJEDINjENI Arapski Emirati (UAE) imaju snažna dosadašnja iskustva u organizovanju samita i mogli bi biti mesto potencijalnog sastanka između predsednika Rusije Vladimira Putina i novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je Oleg Karpovič, prorektor za naučna pitanja na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije, za rusku agenciju TASS.
15. 01. 2025. u 12:23
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)