POSNA RUSKA SALATA: Ovako napravljena lepša je od mrsne
Ova salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti.
Sastojci:
- 2 srednja krompira, iseckana na kockice
- 80 g graška
- 1 mala šargarepa, iseckana na kockice
- ¼ crnog luka, isečenog na kockice
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike kiselih krastavaca isečenih na kockice
- 3 kašike posnog majoneza, pogledajte recept za posni majonez
- 80 g posnih soja šnicli, isečenih na kockice
- ¼ kašičice soli
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
Priprema:
Za ovu salatu krompir isecite na kockice, pa ubacite u lonac sa grašakom i šargarepom i skuvajte dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Izvadite iz lonca i procedite.
U međuvremenu napravite posni majonez ako ga sami pravite. Sojine šnicle pripremite prema upustvu, tako što ćete da ih natopite u toploj vodi i prodinstate sa začinima po želji, a nakon toga ih iseckajte. U činiji pomešajte sve sastojke i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SALATA OD ROTKVE I PRAZILUKA: Nezaobilazna je na slavama i lako se pravi
21. 11. 2024. u 07:00
PROBAJTE LIBANSKU SALATU TABULE: Zdrava i niskokalorična, a lako se sprema
15. 11. 2024. u 16:01
ŠTA SE TO DEŠAVA U KURSKU: Najnovije mape otkrile - da li je na pomolu totalni preokret na frontu?
UKRAJINSKE snage ostvarile su određene marginalne dobitke u Kurskoj oblasti. Osvojile su naselja četiri meseca nakon invazije koju su započele na ruskoj teritoriji.
10. 12. 2024. u 11:27
POZNATO GDE JE ASAD OTIŠAO AVIONOM? Letilica misteriozno nestala sa radara iznad grada Homs
POSLEDNjI avion koji je poleteo iz Damaska, pre nego što su ga zauzeli sirijski pobunjenici, a za koji se sumnja da je prevozio sirijskog predsednika Bašara al Asada, izgubio je signal ubrzo nakon poletanja, iznad grada Homs, koji drže pobunjenici, pokazuju veb-stranice za praćenje letova, piše Al Džazira.
08. 12. 2024. u 09:32
Neko je u Srbiji odigrao loto kombinaciju Rahele Ferari - i postao MILIONER! Stvarno izvučeni brojevi iz filma "Tesna koža"
PRVI deo filma "Tesna koža" izašao je davne 1982. godine i postao pravi bioskopski hit, a rečenice koje je izgovarala Rahela Ferari se i dan-danas citiraju u različitim prilikama.
11. 12. 2024. u 20:11 >> 20:41
Komentari (0)