POSNA KIKIRIKI SALATA SA PEČURKAMA: Pripremite je za slavsku trpezu
Posna kikiriki salata sa pečurkama je idealna za predjelo, vrlo bogata sastojcima.
Sastojci:
- 400 g kukuruza šećerca
- 300 g slanog pečenog kikirikija
- 240 g pirinča
- 320 g šampinjona iz tegle
- 480 g posnog majoneza
- 1 sveža crvena paprika babura
- 2 kašičice soli
- prstohvat bibera
Priprema:
Kako biste napravili ovu salatu prvo skuvajte kukuruz. Nakon toga odvojeno skuvajte i pirinač. Procedite ih nakon kuvanja. Kikiriki iseckajte i ostavite na stranu.Takođe sitno iseckajte crvenu papriku, kao i šampinjone. Sve sastojke pomešajte i dodajte im posni majonez, kao i začine po želji. Prebacite u činiju za serviranje, dekorišite po želji i stavite u frižider do serviranja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH
O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.
15. 12. 2024. u 13:55
DA LI JE MOGLO GORE? Evo zašto je pred reprezentacijom Srbije "nemoguća misija" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?
Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi K sa Engleskom, Albanijom, Letonijom i Andorom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. ali je selekcija "gordi albiona" nešto što će predstavljati najveći problem izabranicima Dragana Stojkovića Piksija. Ne samo zbog kvaliteta, već i zbog nečeg drugog.
14. 12. 2024. u 13:16
KAZNE SU PAPRENE: Stvar koju morate imati u autu - a morate voditi računa i o ROKU trajanja
U ZAKONU o bezbednosti saobraćaja definisano je da se u vozilima mora nalaziti novi komplet prve pomoći (tip B) sa precizno definisanim sadržajem.
17. 12. 2024. u 10:05
Komentari (0)