IDEALNA ZIMSKA ČORBA SA GRAŠKOM: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli
Zimska čorba sa graškom prepuna je raznog povrća, začinjena i savršena za obrok tokom hladnih dana.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk, isečen
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 1 ½ kašičica kurkume
- 2 velika lovorova lista
- 1 prstohvat mlevene paprike
- 900 ml povrtnog bujona
- 900 g krompira, isečenog na komadiće
- 340 g šargarepe, iseckane
- 360 g seckane nemasne kuvane šunke
Priprema:
Za čorbu zagrejte ulje u loncu . Dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte začine, kurkumu, lovorov list i papriku, pa pržite i mešajte dok ne zamiriše, 2 do 3 minuta.
Dodajte povrtni bujon, vodu, iseckani grašak, 1/2 krompira i 1/2 šargarepe. Ostavite da proključa, a zatim smanjite vatru. Pokrijte i dinstajte dok grašak ne omekša, oko 35 minuta.
Umešajte preostali krompir i šargarepu. Dodajte šunku, poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša, dodajući još bujona ili vode po potrebi, još oko 25 minuta.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMITE UKUSNU RIBLjU ČORBU: Ljuta, začinjena, ma fantastična!
06. 12. 2024. u 11:00
ČORBA OD CELERA I KROMPIRA: Priprema se brzo i lako, a veoma je ukusna
22. 11. 2024. u 11:00
ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
16. 11. 2024. u 07:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)