IDEALNA ZIMSKA ČORBA SA GRAŠKOM: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli

Jovana Vasić

21. 12. 2024. u 09:00

Zimska čorba sa graškom prepuna je raznog povrća, začinjena i savršena za obrok tokom hladnih dana.

ИДЕАЛНА ЗИМСКА ЧОРБА СА ГРАШКОМ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 crni luk, isečen
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 1 ½ kašičica kurkume
  • 2 velika lovorova lista
  • 1 prstohvat mlevene paprike
  • 900 ml povrtnog bujona
  • 900 g krompira, isečenog na komadiće
  • 340 g šargarepe, iseckane
  • 360 g seckane nemasne kuvane šunke

Priprema:

Za čorbu zagrejte ulje u loncu . Dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte začine, kurkumu, lovorov list i papriku, pa pržite i mešajte dok ne zamiriše, 2 do 3 minuta.

Dodajte povrtni bujon, vodu, iseckani grašak, 1/2 krompira i 1/2 šargarepe. Ostavite da proključa, a zatim smanjite vatru. Pokrijte i dinstajte dok grašak ne omekša, oko 35 minuta.

Umešajte preostali krompir i šargarepu. Dodajte šunku, poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša, dodajući još bujona ili vode po potrebi, još oko 25 minuta.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN SOLIDARNOSTI: Ključ za održivu budućnost