SALATA SA CRVENIM KUPUSOM, ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršena kombinacija sastojaka za zdrav obrok

Jovana Vasić

20. 12. 2024. u 17:31

Ukusna, domaća i zdrava salata od crvenog kupusa.

САЛАТА СА ЦРВЕНИМ КУПУСОМ, ШАРГАРЕПОМ И ЈАБУКАМА: Савршена комбинација састојака за здрав оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 malog crvenog kupusa
  • 2 srednje šargarepe
  • 1-2 velike jabuke
  • 1/2 veze svežeg peršuna
  • sok od 1 limuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • so i biber po ukusu
  • šaka oraha

Priprema:

Za ovu salatu prvo očistite crveni kupus, operite ga i izrendajte. Isto uradite sa šargarepom i jabukama i sve pomešajte u činiji. Orahe krupno iseckajte i lagano ih tostirajte na suvom tiganju. Da biste pripremili preliv, u maloj činiji pomešajte limunov sok sa maslinovim uljem, medom i jabukovim sirćetom. Posolite i pobiberite po ukusu. Sve sastojke dobro izmešajte i prelijte salatu prelivom, pa ponovo promešajte. Dodajte pržene orahe i seckani peršun na vrh i lagano promešajte.Ako imate vremena, ostavite salatu u frižideru 20-30 minuta pre serviranja.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Praznično iznenađenje Gorkog Lista