SALATA SA CRVENIM KUPUSOM, ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršena kombinacija sastojaka za zdrav obrok
Ukusna, domaća i zdrava salata od crvenog kupusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 malog crvenog kupusa
- 2 srednje šargarepe
- 1-2 velike jabuke
- 1/2 veze svežeg peršuna
- sok od 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica meda
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- so i biber po ukusu
- šaka oraha
Priprema:
Za ovu salatu prvo očistite crveni kupus, operite ga i izrendajte. Isto uradite sa šargarepom i jabukama i sve pomešajte u činiji. Orahe krupno iseckajte i lagano ih tostirajte na suvom tiganju. Da biste pripremili preliv, u maloj činiji pomešajte limunov sok sa maslinovim uljem, medom i jabukovim sirćetom. Posolite i pobiberite po ukusu. Sve sastojke dobro izmešajte i prelijte salatu prelivom, pa ponovo promešajte. Dodajte pržene orahe i seckani peršun na vrh i lagano promešajte.Ako imate vremena, ostavite salatu u frižideru 20-30 minuta pre serviranja.
(stvarukusa)

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

"ĐEDOVI TE PROKLELI!" Veljko besan na prezimenjakinju, slavi Oluju
SIN pevačice Svetlane Cece Ražnatović, Veljko Ražnatović, važi za velikog rodoljuba, a sada ga je razbesnelo to što je jedna njegova prezimenjakinja učestvovala u godišnjici proslave "Oluje".
03. 08. 2025. u 10:36
Komentari (0)