SALATA SA CRVENIM KUPUSOM, ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršena kombinacija sastojaka za zdrav obrok
Ukusna, domaća i zdrava salata od crvenog kupusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 malog crvenog kupusa
- 2 srednje šargarepe
- 1-2 velike jabuke
- 1/2 veze svežeg peršuna
- sok od 1 limuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica meda
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- so i biber po ukusu
- šaka oraha
Priprema:
Za ovu salatu prvo očistite crveni kupus, operite ga i izrendajte. Isto uradite sa šargarepom i jabukama i sve pomešajte u činiji. Orahe krupno iseckajte i lagano ih tostirajte na suvom tiganju. Da biste pripremili preliv, u maloj činiji pomešajte limunov sok sa maslinovim uljem, medom i jabukovim sirćetom. Posolite i pobiberite po ukusu. Sve sastojke dobro izmešajte i prelijte salatu prelivom, pa ponovo promešajte. Dodajte pržene orahe i seckani peršun na vrh i lagano promešajte.Ako imate vremena, ostavite salatu u frižideru 20-30 minuta pre serviranja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)