SALATA KOJU SVI VOLE I TRAŽE JOŠ: Salata sa krastavcima i crvenim lukom
Salata sa krastavcima i crvenim lukom je reska i osvežavajuća, može da se jede uz glavno jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 160 g crvenog luka, sitno iseckanog
- 1 veliki čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 240 g posnog jogurta
- 1/2 kašičice morske soli i crnog bibera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 ½ kašika jabukovog sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 60 g sitno seckane mirođije
- 450 g krastavca, tanko narezanog
Priprema:
Za ovu salatu pomešajte sve sastojke osim mirođije i krastavca - luk, beli luk, posni jogurt, so, biber, limunov sok, jabukovo sirće i senf. Mešajte dok ne postane glatko.
Dodajte mirođiju i krastavac i ponovo mešajte dok krastavac ne bude dobro premazan dresingom. Probajte i prilagodite dodatno začine po potrebi. Ako pripremate unapred, čuvajte preliv i krastavac odvojeno u frižideru do 2-3 dana.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA CRVENIM KUPUSOM, ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršena kombinacija sastojaka za zdrav obrok
20. 12. 2024. u 17:31Novosti online

POSNA KIKIRIKI SALATA SA PEČURKAMA: Pripremite je za slavsku trpezu
17. 12. 2024. u 10:49

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)