SALATA KOJU SVI VOLE I TRAŽE JOŠ: Salata sa krastavcima i crvenim lukom
Salata sa krastavcima i crvenim lukom je reska i osvežavajuća, može da se jede uz glavno jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 160 g crvenog luka, sitno iseckanog
- 1 veliki čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 240 g posnog jogurta
- 1/2 kašičice morske soli i crnog bibera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 ½ kašika jabukovog sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 60 g sitno seckane mirođije
- 450 g krastavca, tanko narezanog
Priprema:
Za ovu salatu pomešajte sve sastojke osim mirođije i krastavca - luk, beli luk, posni jogurt, so, biber, limunov sok, jabukovo sirće i senf. Mešajte dok ne postane glatko.
Dodajte mirođiju i krastavac i ponovo mešajte dok krastavac ne bude dobro premazan dresingom. Probajte i prilagodite dodatno začine po potrebi. Ako pripremate unapred, čuvajte preliv i krastavac odvojeno u frižideru do 2-3 dana.
(stvarukusa)
Preporučujemo

SALATA SA CRVENIM KUPUSOM, ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršena kombinacija sastojaka za zdrav obrok
20. 12. 2024. u 17:31Novosti online

POSNA KIKIRIKI SALATA SA PEČURKAMA: Pripremite je za slavsku trpezu
17. 12. 2024. u 10:49

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

GOVORIO SAM "NEMOJ", NIJE ME POSLUŠAO: Hasan prodao kuću, sin mu se kockao - "To su zlatni geni"
“Nemoj to sine, tata je prošao sve”
22. 10. 2025. u 10:27
Komentari (0)