SALATA KOJU SVI VOLE I TRAŽE JOŠ: Salata sa krastavcima i crvenim lukom
Salata sa krastavcima i crvenim lukom je reska i osvežavajuća, može da se jede uz glavno jelo.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 160 g crvenog luka, sitno iseckanog
- 1 veliki čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 240 g posnog jogurta
- 1/2 kašičice morske soli i crnog bibera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 ½ kašika jabukovog sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 60 g sitno seckane mirođije
- 450 g krastavca, tanko narezanog
Priprema:
Za ovu salatu pomešajte sve sastojke osim mirođije i krastavca - luk, beli luk, posni jogurt, so, biber, limunov sok, jabukovo sirće i senf. Mešajte dok ne postane glatko.
Dodajte mirođiju i krastavac i ponovo mešajte dok krastavac ne bude dobro premazan dresingom. Probajte i prilagodite dodatno začine po potrebi. Ako pripremate unapred, čuvajte preliv i krastavac odvojeno u frižideru do 2-3 dana.
(stvarukusa)
Preporučujemo
SALATA SA CRVENIM KUPUSOM, ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršena kombinacija sastojaka za zdrav obrok
20. 12. 2024. u 17:31Novosti online
POSNA KIKIRIKI SALATA SA PEČURKAMA: Pripremite je za slavsku trpezu
17. 12. 2024. u 10:49
BLUMBERG NAJAVLjUJE NOVA OTKRIĆA: Zelenski je možda umešan u korupcionašku aferu koja trese Ukrajinu
PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski mogao bi biti umešan u veliki korupcionaški skandal u energetskom sektoru, preneo je američki magazin Blumberg, pozivajući se na izvore u antikorupcionim institucijama.
12. 11. 2025. u 11:04
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
Hrvat čistio bunar - zbog onog što je pronašao, momentalno ZVAO POLICIJU
POLICIJSKA uprava Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj imala je dvostruku intervenciju u subotu, nakon što su građani u dva navrata pronašli veću količinu eksplozivnih sredstava.
09. 11. 2025. u 13:28
Komentari (0)