SALATA KOJU SVI VOLE I TRAŽE JOŠ: Salata sa krastavcima i crvenim lukom
Salata sa krastavcima i crvenim lukom je reska i osvežavajuća, može da se jede uz glavno jelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 160 g crvenog luka, sitno iseckanog
- 1 veliki čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 240 g posnog jogurta
- 1/2 kašičice morske soli i crnog bibera
- 2 kašike limunovog soka
- 1 ½ kašika jabukovog sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 60 g sitno seckane mirođije
- 450 g krastavca, tanko narezanog
Priprema:
Za ovu salatu pomešajte sve sastojke osim mirođije i krastavca - luk, beli luk, posni jogurt, so, biber, limunov sok, jabukovo sirće i senf. Mešajte dok ne postane glatko.
Dodajte mirođiju i krastavac i ponovo mešajte dok krastavac ne bude dobro premazan dresingom. Probajte i prilagodite dodatno začine po potrebi. Ako pripremate unapred, čuvajte preliv i krastavac odvojeno u frižideru do 2-3 dana.
(stvarukusa)
Preporučujemo

SALATA SA CRVENIM KUPUSOM, ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršena kombinacija sastojaka za zdrav obrok
20. 12. 2024. u 17:31Novosti online

POSNA KIKIRIKI SALATA SA PEČURKAMA: Pripremite je za slavsku trpezu
17. 12. 2024. u 10:49

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

VENČANjE U ANGOLI, PA U SMEDEREVU: Šta naša tamnputa snajka kaže o srpskoj svadbi (VIDEO)
MEŠOVITI brakovi sve su učestaliji poslednjih godina. Imali smo prilike da vidimo brojne lepotice iz inostranstva koje su ljubav pronašle u Srbiji i sa svojim partnerima ovde nastavili život.
12. 09. 2025. u 10:31
Komentari (0)