SALATA OD KREM SIRA, PRŠUTE I ORAHA: Savršenog ukusa i izgleda, odličan izbor za prazničnu trpezu

Jovana Vasić

27. 12. 2024. u 13:00

Salata od krem sira, pršute i oraha je savršena za praznike, uz krekere i lagano predjelo.

САЛАТА ОД КРЕМ СИРА, ПРШУТЕ И ОРАХА: Савршеног укуса и изгледа, одличан избор за празничну трпезу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 2 crna luka, sitno iseckana
  • 90 g tanko isečene svinjske pršute, iseckane na kocke
  • 90 g zelenih maslina, seckanih
  • 450 g seckanih oraha

Priprema:

Kako biste napravili ovu salatu, pomešajte krem sir, luk, svinjsku pršutu i masline. Formirajte smesu u obliku polulopte u činiji. Pokrijte posudu najlonskom folijom i stavite u frižider dok se ne stegne, najmanje 2 sata. Stavite papir za pečenje na ravnu površinu i pospite ga orasima. Uvaljajte poluloptu sira u orahe dok se potpuno ne pokrije, prebacite na tanjir za serviranje i uživajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NEĆEMO SAZNATI PRAVU ISTINU: Sabalenka progovorila o dopingu