SALATA OD KREM SIRA, PRŠUTE I ORAHA: Savršenog ukusa i izgleda, odličan izbor za prazničnu trpezu
Salata od krem sira, pršute i oraha je savršena za praznike, uz krekere i lagano predjelo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 2 crna luka, sitno iseckana
- 90 g tanko isečene svinjske pršute, iseckane na kocke
- 90 g zelenih maslina, seckanih
- 450 g seckanih oraha
Priprema:
Kako biste napravili ovu salatu, pomešajte krem sir, luk, svinjsku pršutu i masline. Formirajte smesu u obliku polulopte u činiji. Pokrijte posudu najlonskom folijom i stavite u frižider dok se ne stegne, najmanje 2 sata. Stavite papir za pečenje na ravnu površinu i pospite ga orasima. Uvaljajte poluloptu sira u orahe dok se potpuno ne pokrije, prebacite na tanjir za serviranje i uživajte.
(stvarukusa)
Preporučujemo

SALATA KOJU SVI VOLE I TRAŽE JOŠ: Salata sa krastavcima i crvenim lukom
23. 12. 2024. u 14:08Novosti online

SALATA SA CRVENIM KUPUSOM, ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršena kombinacija sastojaka za zdrav obrok
20. 12. 2024. u 17:31Novosti online

POSNA KIKIRIKI SALATA SA PEČURKAMA: Pripremite je za slavsku trpezu
17. 12. 2024. u 10:49

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

GOVORIO SAM "NEMOJ", NIJE ME POSLUŠAO: Hasan prodao kuću, sin mu se kockao - "To su zlatni geni"
“Nemoj to sine, tata je prošao sve”
22. 10. 2025. u 10:27
Komentari (0)