PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM ZA NOVOGODIŠNJU TRPEZU: Sa njom nema greške

Jovana Vasić

31. 12. 2024. u 14:55

Jednostavna, a ukusna salata sa piletinom za Novu godinu.

ПИЛЕЋА САЛАТА СА КИКИРИКИЈЕМ И СУСАМОМ ЗА НОВОГОДИШЊУ ТРПЕЗУ: Са њом нема грешке

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 400 g kisele pavlake 
  • 100 g majoneza
  • 50 g proprženog susama
  • 200 g slanog prženog kikirikija

Priprema:

Jednostavna, brza, svečana salata sa piletinom, susamom i kikirikijem. Odlično ide uz meze, krekere ili samo uz hleb. Super je za Novu godinu ako vam dolaze gosti ili jednostavno želite da upotpunite prazničnu zakusku.

Belo meso skuvajte i usitnite, a susam propržite u suvom tiganju kratko i ostavite da se ohladi. U posudi pomešajte pavlaku, majonez, susam i kikiriki koji ste usitnili u blenderu. Dodajte meso i promešajte da se sastojci sjedine, pa probajte ako treba da se posoli.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRAZNIČNI DETOKS, IDEALAN ZA RASTEREĆENJE PROBAVE: Salata sa piletinom, povrćem i crvenom pomorandžom