RECEPT ZA DOMAĆU PILEĆU SUPU: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli

Jovana Vasić

10. 01. 2025. u 13:00

Domaća pileća supa uvek prija stomaku, pre svakog glavnog obroka.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋУ ПИЛЕЋУ СУПУ: Топло јело на кашику коме мало ко може да одоли

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 3 srednja pileća bataka (2 bez kože i kostiju, 1 sa kožom)
  • 950 ml vode
  • 1 srednji luk, isečen na četvrtine
  • 2 velike šargarepe, oljuštene, 1 cela, 1 iseckana na kockice
  • 1 srednji krompir, isečen na kockice
  • 100 g rezanaca
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • 17 g mešavine suvih začina
  • svež ili sušeni peršun za ukras
  • 2 stabljike celera, horizontalno isečene napola

Priprema:

Kako biste napravili domaću supu napunite veliki lonac sa 950 ml vode. Dodajte luk, piletinu, 1 celu šargarepu i obe stabljike celera. Kuvajte na jakoj vatri dok tečnost ne počne da ključa, a zatim smanjite na lagano i kuvajte poklopljeno oko 40 minuta, dok meso ne omekša. Skinite sa vatre.

Pomoću sita procedite pileći bujon u posudu otpornu na toplotu. Izvadite meso iz sita i stavite u malu činiju, ostavite sa strane. Vratite proceđenu tečnost u lonac i zagrejte. Dodajte šargarepu i krompir iseckan na kockice.

Pomoću dve viljuške iseckajte komade piletine i bacite pileću kožu i kost. Dodajte piletinu u lonac. Začinite solju i biberom po ukusu. Dodajte začine. Kada supa proključa, ubacite testeninu. Kuvajte na srednjoj vatri dok se testenina ne skuva. Probajte i prilagodite začine. Ukrasite peršunom i servirajte toplo.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi