POTAŽ SA BROKOLIJEM: Zdrav i ukusan obrok koji će vas oduševiti, ovakvu aromu još niste osetili
POTAŽ sa brokolijem se pravi uz dodatak belog luka koji joj daje savršenu aromu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kašike putera
- 2 srednja luka, grubo iseckana
- 6 čenova belog luka, vrlo sitno iseckanih
- ½ kašičice tucane paprike
- 1 ¼ kašičica fine morske soli
- biber, po ukusu
- 1 kg brokolija
- 340 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
- 1,5 l vode
- 200 g narendanog kačkavalja

Foto Shutterstock
Priprema:
Za ovaj potaž rastopite puter u loncu na niskoj vatri. Dodajte crni luk, beli luk, tucanu papriku, ¼ kašičice soli i malo bibera. Promešajte da se sjedini, a zatim poklopite šerpu i dinstajte povremeno mešajući, dok luk ne omekša, oko 8 do 10 minuta.
U međuvremenu, isecite brokoli na cvetove i stabljke. Stabljike isecite na komadiće i ostavite na stranu. Cvetove brokolija takođe stavite na stranu za kasnije. Ubacite iseckane stabljike brokolija i iseckani krompir u šerpu i promešajte. Sipajte vodu i preostalu 1 kašičicu soli. Pojačajte vatru na najjače i dovedite smesu do ključanja, a zatim smanjite vatru na nisku i poklopite lonac.
Krčkajte stabljike brokolija i krompir ne omekšaju, oko 20-25 minuta. U međuvremenu, iseckajte cvetove brokolija na komadiće. Kada krompir i stabljike omekšaju, dodajte polovinu cvetića u lonac, promešajte, poklopite i kuvajte dok ne postanu svetlozeleni, oko 3 do 5 minuta. Skinite lonac sa vatre. Izblendirajte čorbu kada se prohladi, u serijama, dok smesa ne bude potpuno glatka, a zatim vratite u šerpu.
(Alo)
BONUS VIDEO - VELIČANSTVENO: 26. Svetosavski bal u znaku tradicije i humanosti
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRSTE DA POLIŽETE: Pilav na turski način, sa suvim voćem i orašastim plodovima
05. 02. 2025. u 13:00

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

UMRLA PEVAČICINA MAJKA: Ko je bila Hafa Karić i otkud joj arapsko ime, retko u Srbiji?
JAVNOST je iznenadila vest da je preminula jedna od omiljenih dama porodice Karić, Hafa Karić.
09. 03. 2025. u 17:51
Komentari (0)