JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA: Krem salata sa graškom, lagan obrok, idealna i kao predjelo

Jovana Vasić

14. 02. 2025. u 15:00

Jednostavna kombinacija, savršen spoj ukusa, idealna kao brzinsko predjelo za nenajavljene goste.

ЈЕДНОСТАВНА И ВЕОМА УКУСНА: Крем салата са грашком, лаган оброк, идеална и као предјело

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Zamrznut ili svež grašak 300 g
  • Šargarepa 2
  • Krompir 2
  • Kisela pavlaka 200 g
  • Majonez 2 kašike
  • Senf 1 kašičica
  • So i biber po ukusu
  • Peršun za dekoraciju

Priprema:

Ako koristite zamrznuti grašak, skuvajte ga prema uputstvu na pakovanju. Ako koristite svež grašak, skuvajte ga u slanoj vodi dok ne omekša (oko 5-7 minuta). Procedite i ostavite da se ohladi. Oljuštite i isecite šargarepe i krompire na male kockice. Skuvajte šargarepe i krompire u slanoj vodi dok ne omekšaju (oko 10-15 minuta). Procedite i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi pomešajte ohlađeni grašak, šargarepu i krompir. U manjoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, majonez i senf. Dodajte so i biber po ukusu. Prelijte povrće kremastim prelivom i dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte posudu i ostavite salatu u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja da se ukusi prožmu. Pre serviranja, pospite svežim seckanim peršunom ako želite.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POREKLO ĐINĐIĆA: Koreni sa KiM - otac pukovnik JNA, majka Bosanka

POREKLO ĐINĐIĆA: Koreni sa KiM - otac pukovnik JNA, majka Bosanka

PORODICI je bilo jasno od rođenja Zorana Đinđića da se radi o posebnom detetu koje se razlikovalo od većine svoje generacije i po razmišljanju i po ponašanju. Sa sestrom Gordanom Đinđić Filipović imao je neverovatno blizak odnos, te uprkos brojnim obavezama koje su došle sa pozicijom premijera Srbije, uvek je imao vremena za njihove duge razgovore.

14. 02. 2025. u 14:20

Komentari (0)

NEMAČKA UVODI VANREDNO STANJE? Šolc izdao hitan predlog parlamentu