JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA: Krem salata sa graškom, lagan obrok, idealna i kao predjelo
Jednostavna kombinacija, savršen spoj ukusa, idealna kao brzinsko predjelo za nenajavljene goste.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Zamrznut ili svež grašak 300 g
- Šargarepa 2
- Krompir 2
- Kisela pavlaka 200 g
- Majonez 2 kašike
- Senf 1 kašičica
- So i biber po ukusu
- Peršun za dekoraciju
Priprema:
Ako koristite zamrznuti grašak, skuvajte ga prema uputstvu na pakovanju. Ako koristite svež grašak, skuvajte ga u slanoj vodi dok ne omekša (oko 5-7 minuta). Procedite i ostavite da se ohladi. Oljuštite i isecite šargarepe i krompire na male kockice. Skuvajte šargarepe i krompire u slanoj vodi dok ne omekšaju (oko 10-15 minuta). Procedite i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi pomešajte ohlađeni grašak, šargarepu i krompir. U manjoj posudi pomešajte kiselu pavlaku, majonez i senf. Dodajte so i biber po ukusu. Prelijte povrće kremastim prelivom i dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Pokrijte posudu i ostavite salatu u frižideru najmanje 1 sat pre serviranja da se ukusi prožmu. Pre serviranja, pospite svežim seckanim peršunom ako želite.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA OD KINESKOG KUPUSA SA PAVLAKOM: Fantastičnog ukusa, lako se sprema i idealan prilog uz svako jelo
12. 02. 2025. u 17:17Jovana Vasić

CVEKLA SALATA SA ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršeno osvežava, prepuna je vitamina i pravi dodatak uz meso
10. 02. 2025. u 16:00Jovana Vasić

ZDRAVA I UKUSNA PILEĆA SALATA: Celer, paradajz i orasi upotpunjuju ovo jelo
07. 02. 2025. u 07:00

ZAČINjENA SALATA OD KRASTAVACA I ŠARGAREPE: Savršena za prilog
02. 02. 2025. u 15:00

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MARŠALOVA POSLEDNjA ŽELjA Unuk Joška otkrio: Tito bi živeo još najmanje PET godina da nije doneo jednu odluku
DOŽIVOTNI predsednik SFRJ Josip Broz Tito živeo bi još najmanje nekoliko godina da je pristao da mu slovenački doktori odseku nogu koju je već zahvatila gangrena.
18. 03. 2025. u 08:56
Komentari (0)