SALATA OD KROMPIRA SA PRELIVOM OD SENFA: Kremasta, sočna i hranljiva, idealna za večeru ili kao prilog uz glavno jelo
Pored toga što će doneti osveženje u vaš svakodnevni jelovnik, brzo se i jednostavno priprema. U slučaju da ste vegan, možete je jesti i kao glavni obrok jer je veoma zasitna.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg krompira
- glavica crnog luka
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 kašike senfa
- kašičica šećera u prahu
- kašičica soka od limuna
- 1 dl ulja
- peršunovo lišće
- biber, so
Priprema:
Izmutite senf i šećer u prahu. Stalno mešajući postepeno dodajte ulje, sok od limuna, pavlaku i kašiku vode. Začinite solju i biberom, pa dobro promešajte da se masa potpuno sjedini i ujednači.
Krompir oljuštite i skuvajte u slanoj vodi. Ocedite ga i iseckajte na malo krupnije komade.
Luk očistite, sitno iseckajte i pomešajte sa krompirom. Dodajte sitno iseckan peršun i lagano promešajte.
Dodajte preliv od senfa i pažljivo pomešajte da sjedinite masu. Salatu servirajte na listovima zelene ili crvene salate.
(krstarica)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA: Krem salata sa graškom, lagan obrok, idealna i kao predjelo
14. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

SALATA OD KINESKOG KUPUSA SA PAVLAKOM: Fantastičnog ukusa, lako se sprema i idealan prilog uz svako jelo
12. 02. 2025. u 17:17Jovana Vasić

ZDRAVA I UKUSNA PILEĆA SALATA: Celer, paradajz i orasi upotpunjuju ovo jelo
07. 02. 2025. u 07:00

ZAČINjENA SALATA OD KRASTAVACA I ŠARGAREPE: Savršena za prilog
02. 02. 2025. u 15:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)