HIPOKRATOVA SUPA: Odlična za imunitet i detoksikaciju
Ova supa, pored toga što je zdrav obrok, je deo terapije protiv raznih bolesti... Popravlja imunološki sistem, a odlična je za čišćenje organizma i detoksikaciju, uz obilje jakih antioksidanata.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- praziluk 1 srednje veličine
- crni luk 2 srednje glavice
- beli luk 5 većih čena
- krompir 400 g
- zreli paradajz 600 g
- koren celera 1 manji
- koren peršuna 1 manji
- peršunovo lišće 1 vezica
- piment prstohvat
Priprema:
Povrće dobro oprati. Prazuluk prepoloviti po dužini i pustiti da voda teče između listova. Krompir, koren peršuna i celer oguliti pomoću spravice za guljenje. Crni i beli luk oljuštiti. Sa paradajza skinuti ljusku. Povrće krupno iseći, beli luk ostaviti u komadu, pa ga dodati pred sam kraj kuvanja. U veći lonac staviti krupno isečeno povrće, pa sipati hladnu vodu tek toliko da ga pokrije. Zagrejati do ključanja, zatim smanjiti temperaturu na vrlo tiho i kuvati poklopljeno dva sata. Pred istek vremena dodati peršun i beli luk. Vodu ne dodavati u toku kuvanja. Začiniti supu nekim od dopuštenih začina. Povrće ispasirati pomoću ručne pasirke ili blendera. Ukoliko je u pitanju terapija - supu ne soliti. Od začina su dopušteni: piment (najkvirc), anis, lovor, korijander, mirođija, kim, muskatni orah, majoran, ruzmarin, šafran, žalfija, estragon, majčina dušica. Zabranjeni su svi ostali začini, uključujući origano, biber, mlevenu papriku i bosiljak. Ostatak supe čuvati u frižideru najduže 48 sati. S obzirom da se jela s krompirom ne podgrevaju, supu izvaditi pola sata ranije i jesti je sa sobne temperature.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SUPA SA BROKOLIJEM I PEČURKAMA: Tako jednostavna, a tako ukusna (VIDEO)
22. 01. 2025. u 12:00Novosti online

NAPRAVITE DOMAĆE REZANCE ZA SUPU: Topla domaća supa najukusnija je uz domaće rezance
09. 01. 2025. u 11:00Novosti online

RECEPT ZA DOMAĆU PILEĆU SUPU: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli
10. 01. 2025. u 13:00Novosti online

AMBASADA SRBIJE HITNO REAGOVALA: Skandalozna izjava potpredsednika Vlade Severne Makedonije
AMBASADA Srbije u Skoplju izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave potpredsednika Vlade Severne Makedonije zaduženog za dobro upravljanje Arbena Fetaija povodom 26. godišnjice agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, koja "ne doprinosi izgradnji uzajamnog poštovanja između dve zemlje.
25. 03. 2025. u 19:11

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MORALA JE DA ISPUNI 7 BIZARNIH USLOVA: Kako je Ri Sol Džu postala žena severnokorejskog lidera?
RI SOL DžU supruga severnokorejskog lidera Kim Džong Una, obavijena je velom misterije, a informacije o njihovom odnosu su ograničene i često nepotvrđene zbog zatvorenosti Severne Koreje
26. 03. 2025. u 13:12
Komentari (0)