HIPOKRATOVA SUPA: Odlična za imunitet i detoksikaciju

Jovana Vasić

21. 02. 2025. u 11:00

Ova supa, pored toga što je zdrav obrok, je deo terapije protiv raznih bolesti... Popravlja imunološki sistem, a odlična je za čišćenje organizma i detoksikaciju, uz obilje jakih antioksidanata.

ХИПОКРАТОВА СУПА: Одлична за имунитет и детоксикацију

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • praziluk 1 srednje veličine
  • crni luk 2 srednje glavice
  • beli luk 5 većih čena
  • krompir 400 g
  • zreli paradajz 600 g
  • koren celera 1 manji
  • koren peršuna 1 manji
  • peršunovo lišće 1 vezica
  • piment prstohvat

Priprema:

Povrće dobro oprati. Prazuluk prepoloviti po dužini i pustiti da voda teče između listova. Krompir, koren peršuna i celer oguliti pomoću spravice za guljenje. Crni i beli luk oljuštiti. Sa paradajza skinuti ljusku. Povrće krupno iseći, beli luk ostaviti u komadu, pa ga dodati pred sam kraj kuvanja. U veći lonac staviti krupno isečeno povrće, pa sipati hladnu vodu tek toliko da ga pokrije. Zagrejati do ključanja, zatim smanjiti temperaturu na vrlo tiho i kuvati poklopljeno dva sata. Pred istek vremena dodati peršun i beli luk. Vodu ne dodavati u toku kuvanja. Začiniti supu nekim od dopuštenih začina. Povrće ispasirati pomoću ručne pasirke ili blendera. Ukoliko je u pitanju terapija - supu ne soliti. Od začina su dopušteni: piment (najkvirc), anis, lovor, korijander, mirođija, kim, muskatni orah, majoran, ruzmarin, šafran, žalfija, estragon, majčina dušica. Zabranjeni su svi ostali začini, uključujući origano, biber, mlevenu papriku i bosiljak. Ostatak supe čuvati u frižideru najduže 48 sati. S obzirom da se jela s krompirom ne podgrevaju, supu izvaditi pola sata ranije i jesti je sa sobne temperature.

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KONTIKI NA SAJMU TURIZMA – NEVEROVATNI POPUSTI I SVET NA JEDNOM MESTU