ČORBA OD SPANAĆA I SIRA: Ukusno i zdravo jelo koje ćete obožavati

Jovana Vasić

02. 03. 2025. u 11:00

Čorbe su zdrave i pomažu nam u sezoni virusa i gripa jer jačaju imunitet. Umesto klasičnih kao što je pileća ili ona sa knedlama, napravite sa spanaćem.

ЧОРБА ОД СПАНАЋА И СИРА:  Укусно и здраво јело које ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g očišćenog spanaća
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 goveđa kocka za supu
  • 1 čaša kisele pavlake
  • žumance
  • biber
  • so
  • kačkavalj

Priprema: 

Isecite spanać na rezance. Zagrejte ulje pa dodajte brašno. Zatim propržite pa dodajte seckan beli luk. Malo propržite pa dodajte iseckan spanać. Sipajte 1,5  vode pa umešajte kocku za supu i kuvajte na umerenoj temperaturi. Polako promešajte pa za pola sata začinite po želji. Onda dodajte žumance i pavlaku. Na kraju, nasecite kačkavalj u čorbu. 

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!

JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.

02. 04. 2025. u 14:59

Komentari (0)

BIĆE ISTI KAO AGASI: Vilander analizirao španskog tenisera