SALATA SA PILETINOM I ANANASOM: Spoj ukusa koji ostavlja bez teksta

Jovana Vasić

06. 03. 2025. u 13:30

Ova salata sa piletinom, ananasom i kuvanim jajima idealna je za brz obrok, laganu večeru ili kao dodatak svečanom stolu.

САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И АНАНАСОМ: Спој укуса који оставља без текста

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pileći file
  • 5 kuvanih jaja
  • pola konzerve ananasa
  • Svež peršun
  • So po ukusu
  • Pavlaka ili majonez po izboru

Priprema:

Ako tražite laganu, a zasitnu salatu idealnu za ručak ili večeru, proteinska salata sa piletinom, ananasom i kuvanim jajima je pravi izbor. Ova kombinacija slatko-slanih ukusa savršeno osvežava, dok piletina i jaja pružaju potrebne proteine. Salata je jednostavna za pripremu i može se poslužiti kao glavno jelo ili prilog.

Pileći file skuvati u posoljenoj vodi, ohladiti i iseckati na sitne kockice. Jaja obariti, oljuštiti i sitno iseckati. Ananas procediti i iseći na kockice. Sve sastojke pomešati u činiji, dodati sitno seckan peršun i so po ukusu. Preliti pavlakom ili majonezom i dobro promešati. Ostaviti u frižideru da se rashladi pre serviranja.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRENA I BOBA NE MOGU DA SAKRIJU TUGU: Poslednje zbogom kumu Saši Popoviću (FOTO)