SALATA SA PILETINOM I ANANASOM: Spoj ukusa koji ostavlja bez teksta
Ova salata sa piletinom, ananasom i kuvanim jajima idealna je za brz obrok, laganu večeru ili kao dodatak svečanom stolu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 pileći file
- 5 kuvanih jaja
- pola konzerve ananasa
- Svež peršun
- So po ukusu
- Pavlaka ili majonez po izboru
Priprema:
Ako tražite laganu, a zasitnu salatu idealnu za ručak ili večeru, proteinska salata sa piletinom, ananasom i kuvanim jajima je pravi izbor. Ova kombinacija slatko-slanih ukusa savršeno osvežava, dok piletina i jaja pružaju potrebne proteine. Salata je jednostavna za pripremu i može se poslužiti kao glavno jelo ili prilog.
Pileći file skuvati u posoljenoj vodi, ohladiti i iseckati na sitne kockice. Jaja obariti, oljuštiti i sitno iseckati. Ananas procediti i iseći na kockice. Sve sastojke pomešati u činiji, dodati sitno seckan peršun i so po ukusu. Preliti pavlakom ili majonezom i dobro promešati. Ostaviti u frižideru da se rashladi pre serviranja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA HRSKAVIM HLEBOM, ŠUNKOM I KUPUSOM: Odlična kao predjelo, prilog uz glavno jelo ili čak lagana večera (VIDEO)
28. 02. 2025. u 14:30Jovana Vasić

ŠARENA SALATA SA PROKELjOM I JABUKAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
25. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić

SALATA OD KROMPIRA SA PRELIVOM OD SENFA: Kremasta, sočna i hranljiva, idealna za večeru ili kao prilog uz glavno jelo
19. 02. 2025. u 15:46Jovana Vasić

PRINC SALATA SA BELIM MESOM, JAJIMA I KRASTAVCIMA: Kremasta salata koju morate da probate
16. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

OGLASIO SE MEDVEDEV: Makron će zauvek nestati ovog datuma
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron ne predstavlja pretnju i nikome neće nedostajati nakon što mu se završi mandat, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
06. 03. 2025. u 07:47

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

PREMINUO PEVAČ BORA BOJIĆ: Bio je vlasnik čuvenog svadbarskog hita i solista Radio Beograda
NARODNA muzika je ostala bez još jednog velikog majstora. 4. marta 2025. godine.
05. 03. 2025. u 19:04
Komentari (0)