NEODOLJIVA ČORBA OD DIMLJENOG LOSOSA: Brza i jednostavna priprema savršeno ukusnog jela

Jovana Vasić

06. 03. 2025. u 10:30

Toliko različita od riblje čorbe koju ste do sada probali- zaslužuje da je probate.

НЕОДОЉИВА ЧОРБА ОД ДИМЉЕНОГ ЛОСОСА: Брза и једноставна припрема савршено укусног јела

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 30 g kukuruznog brašna
  • 850 ml vode
  • 1 kašika mešanog začina
  • 15 g putera
  • čen belog luka
  • 50 ml belog vina
  • 70 g dimljenog lososa
  • 1 kašika naseckanog kapra
  • 100 g kukuruza šećerca

Priprema:

Na zagrejanom puteru kratko propecite kukuruzno brašno, zalijte vrućom vodom, dodajte mešani začin i kuvajte oko 5 minuta.

Nakon toga dodajte kukuruz, kapar, usitnjeni beli luk, vino i trakice dimljenog lososa. Čorbu kuvajte na laganoj vatri još 5 minuta.

(krstarica)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEKUTA DRŽALA GOVOR I PEVALA Ana rasplakala sve na komemoraciji Popoviću: Borio se u 3 godišnja doba, verovao je da će sve biti u redu...