ČORBA SA JAJIMA: Fantastičan recept koji morate probati
Jednostavna čorbica sa jajima je okrepljujuća, a jednostavno se pravi i ima jeftine sastojke.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 950 ml pilećeg bujona
- 1 1/2 kašika kukuruznog skroba
- so i biber po ukusu
- 3 jajeta, razmućena
- 80 g kukuruza
- 60 g mladog luka isečenog, plus još za ukras
Priprema:
Za ovu čorbu prvo umutite 60 ml pilećeg bujona sa kukuruznim skrobom, dok smesa ne postane glatka. Ostavite na stranu. Ostatak bujona, so i biber stavite u šerpu na srednju vatru da provri. Polako umutite mešavinu kukuruznog skroba.
Povećajte toplotu na najjače i pustite da proključa. Kuvajte 1 minut, a zatim smanjite vatru na srednju. Kašikom polako mešajte čorbu kružnim pokretima, istovremeno ubacujući razmućena jaja. Umešajte kukuruz i mladi luk i kuvajte još 1 minut. Servirajte, ukrašeno mladim lukom po želji.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČORBA OD SPANAĆA I SIRA: Ukusno i zdravo jelo koje ćete obožavati
02. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ČORBA OD BROKOLIJA I ČEDAR SIRA: Recept za ukusnu, kremastu vitaminsku bombu za podizanje imuniteta (VIDEO)
25. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

ČORBA OD PEČENOG PARADAJZA I LUKA: Priprema je neobična, ali jednostavna, a ukus božanstven (VIDEO)
19. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)