AZIJSKA SALATA SA NUDLAMA: Brza i neverovatno ukusna – savršena za svaki obrok
Ideja za laganu, ali vrlo hranljivu salatu koju možete spremiti unapred i poneti na posao.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 pakovanja instant nudli
- 2 manje šargarepe ili jedna veća
- 1 manja crvena paprika
- 1 krastavac
- 1 šaka oljuštene zelene soje (edamame)
- 2 rotkvice
- limeta ili limun
- šaka orašastih plodova po izboru
Za Sos:
- 2 kašike tahinija (kikiriki puter kao zamena)
- 1 kašika pirinčanog sirćeta (zamena jabukovo sirće)
- 2 kašike soja sosa
- pola kašike javorovog ili agave sirupa
- 1 kašika susamovog ili nekog neutralnog ulja
- pola kašičice belog luka u granulama
- pola kašičice čili pahuljica
- dodati malo vode ako je previše gusto
Priprema:
Najpre stavite edamame da se kuvaju prema uputstvu na pakovanju. Pošto iseckate povrće, nudle prelijte vrelom vodom na 4–5 minuta i zatim ocedite.
Proceđene nudle spojite sa sosom, a zatim dodajte povrće i edamame. Opciono servirajte sa kriškama limete ili limuna i pospite seckanim kikirikijem ili miksom orašastih plodova.
(danas)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA PILETINOM I ANANASOM: Spoj ukusa koji ostavlja bez teksta
06. 03. 2025. u 13:30Jovana Vasić

PRINC SALATA SA BELIM MESOM, JAJIMA I KRASTAVCIMA: Kremasta salata koju morate da probate
16. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA: Krem salata sa graškom, lagan obrok, idealna i kao predjelo
14. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ZDRAVA I UKUSNA PILEĆA SALATA: Celer, paradajz i orasi upotpunjuju ovo jelo
07. 02. 2025. u 07:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)