VITAMINSKA SALATA: Zdrava i ukusna, a pravi se za 10 minuta
Vitaminska salata koja se pravi za samo deset minuta osvežiće vas i daće vam energiju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 cvekla, narendana
- 2 šargarepe, narendane
- 1 veza rotkvice, isečene na kriške
- 400 g zelenog kupusa, tanko iseckanog
- 400 g zelene salate, tanko iseckane
- 2 kašike mirođije, iseckane
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 2 kašike seckanih maslina bez koštica
- so, biber, maslinovo ulje i limunov sok po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ovu salatu prvo oljuštite cveklu. Zatim narendajte šargarepu i cveklu. Kupus, zelenu salatu i mirođiju sitno iseckajte.
Isecite beli luk vrlo sitno, a rotkvice i masline isecite na kriške. Dodajte sve u činiju i prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom i solju i biberom po ukusu. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA PILETINOM I ANANASOM: Spoj ukusa koji ostavlja bez teksta
06. 03. 2025. u 13:30Jovana Vasić

KREMASTA I PIKANTNA: Vlaška salata, odličan prilog jelima od mesa
27. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ŠARENA SALATA SA PROKELjOM I JABUKAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
25. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)