KIKIRIKI SALATA SA TUNJEVINOM: Osvežavajuća salata koju ćete jesti i kada prođe post

Новости онлине

30. 03. 2025. u 14:30

Posna kikiriki salata sa susamom i tunjevinom može da se koristi i kao namaz, ali i kao predjelo. Savršen spoj ukusa za dane posta.

КИКИРИКИ САЛАТА СА ТУЊЕВИНОМ: Освежавајућа салата коју ћете јести и када прође пост

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g posnog majoneza
  • 300 g prženog kikirikija
  • 300 g pečenog susama
  • 180 g tunjevine

Priprema:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo ocedite tunjevinu iz konzerve i ispecite susam. Prženi kikiriki možete da ubacite u kesu i istučete oklagijom, kako biste ga usitnili.

Pomešajte sastojke u činiji za serviranje, pa dodajte posni majonez, koji možete i sami da pripremite. Ponovo sve dobro promešajte i stavite u frižider. Možete i da ukrasite kikirikijem ili susamom. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UZEO TITULU SA JOKIĆEM, A SAD... Bajern doveo NBA šampiona