POSNA ČORBA OD ŠARGAREPE I CRVENOG SOČIVA: Postaće vaša omiljena dnevna doza zdravlja u tanjiru

Новости онлине

01. 04. 2025. u 11:30

Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva je vrlo zdrava, ukusna i začinjena.

ПОСНА ЧОРБА ОД ШАРГАРЕПЕ И ЦРВЕНОГ СОЧИВА: Постаће ваша омиљена дневна доза здравља у тањиру

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kašičica semena kima
  • 1 kašičica semena korijandera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 srednji crni luk, iseckan
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
  • komad đumbira od 5 cm, oljušten i sitno naseckan
  • 680 g šargarepe, narendane i iseckane
  • morska so i mleveni crni biber, po ukusu
  • 120 g crvenog sočiva, ispranog
  • 1 l povrtnog bujona
  • 2 kašičice soka od limuna

Priprema:

Kako biste napravili čorbu, prvo stavite veliki lonac za supu na srednju vatru. Dodajte semenke kima i korijandera u šerpu i pržite, često ih mešajući, oko 45 sekundi do minut. Prebacite semenke na mali tanjir i ostavite ih da se potpuno ohlade pre nego što ih sameljete u prah. Mlevene začine ostavite sa strane.

Vratite veliki lonac za supu na šporet na srednju vatru i sipajte maslinovo ulje. Malo promešajte ulje, a zatim dodajte luk u šerpu i pržite oko 7-8 minuta. Dodajte mleveni kim i korijander u lonac, zajedno sa ljutom papričicom. Promešajte i pržite zajedno sa lukom pun minut. Zatim u šerpu dodajte seckani beli luk i đumbir i promešajte. Nastavite da pržite dok beli luk ne postane veoma mirisan, oko 1 minut.

Dodajte šargarepu u šerpu zajedno sa velikim prstohvatima soli i bibera. Promešajte šargarepu da se obloži sa začinima i prženim lukom. Zatim dodajte crveno sočivo u šerpu i još jednom promešajte. Na kraju sipajte povrtni bujon i promešajte. Ovu mešavinu šargarepe, sočiva i začina prokuvajte, a zatim smanjite temperaturu na laganu. Ovu smesu dinstajte nepoklopljeno, mešajući povremeno, dok šargarepa ne omekša, oko 30 minuta. Pažljivo sve prebacite u blender i blendirajte dok ne dobijete potpuno glatki potaž. Vratite potaž nazad u lonac. Pustite da proključa i umešajte sok od limuna. Pospite susamom i uživajte!

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTPISANA SARADNJA: Portal MaxBet Sport novi partner Crvene zvezde