PILEĆA SALATA SA KUVANIM JAJIMA I KUKURUZOM: Poželećete iznova i iznova da je spremate
Ako tražite salatu koja je istovremeno osvežavajuća, kremasta i puna ukusa, onda je ova salata pravi izbor. Bilo da je poslužite kao predjelo ili glavno jelo, ova salata će sigurno biti omiljeni dodatak svakoj trpezi.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za salatu:
- 500 g pilećeg filea (sirovog)
- 3 kuvana krompira
- 1 crni luk
- 150 g topljenog sira
- 5 kuvanih jaja
- 1 konzerva kukuruza
- 250 g majoneza
- So i biber po ukusu
Marinada za pileći file:
- 1 litar vode
- 1 lovorov list
- slatka mlevena paprika, biber
- 2 kašičice soli
- pola kašičice šećera
Marinada za luk:
- pola kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika sirćeta
- Hladna voda
Priprema:
Ako volite bogate i kremaste salate koje su istovremeno izdašne i dekorativne, ova slojevita pileća salata biće pun pogodak! Savršeno se uklapa u svečane prilike, ali i kao specijalitet za porodične ručkove. Njen puni ukus dolazi od sočno mariniranog pilećeg mesa, nežnog krompira, hrskavog luka i topljenog sira, sve povezano laganim slojevima majoneza.
Mariniranje i priprema mesa: U šerpu sipati litar vode, dodati lovorov list, mlevenu papriku, biber u zrnu, so i šećer. Prokuvati minut, pa ubaciti pileći file. Kuvati 2 minuta od ključanja, zatim skloniti sa ringle i ostaviti meso u vodi 1 sat kako bi postalo mekano i sočno. Nakon toga, rukama ga razdvojiti na vlakna.
Mariniranje luka: Crni luk iseći na brkove i staviti u činiju. Dodati so, šećer i sirće, pa preliti hladnom vodom. Sve promešati i ostaviti da odstoji 10 minuta, zatim ocediti.
Sastavljanje salate: Na tanjir naneti tanki sloj majoneza. Krompir izrendati na krupno i rasporediti kao prvi sloj, začiniti solju i biberom, pa premazati majonezom. Kao drugi sloj staviti vlaknasti pileći file. Preko mesa rasporediti marinirani luk i premazati majonezom. Skuvati jaja, odvojiti belanca i žumanca. Prvo narendati žumanca i dodati sloj majoneza. Dodati oceđeni kukuruz i ponovo premazati majonezom. Topljeni sir prethodno staviti u zamrzivač na 30 minuta, zatim ga izrendati i naneti kao sledeći sloj. Premazati majonezom. Na kraju, narendati belanca kao završni sloj i oblikovati ivice salate. Salatu ostaviti u frižideru nekoliko sati pre služenja kako bi se ukusi lepo sjedinili.
(stvarukusa)
Preporučujemo
AZIJSKA SALATA SA NUDLAMA: Brza i neverovatno ukusna – savršena za svaki obrok
12. 03. 2025. u 11:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)