OVO SUPU ZOVU ITALIJANSKI PENICILIN: Ukusno jelo koje vraća snagu, ublažava umor i hrani dušu
Italijanska Pastina supa od povrća i testenine često se od milja naziva i „italijanski penicilin“, zbog svoje hranljivosti, jer je puna vitamina, minerala i drugih nutrijenata.

Foto Shutterstock
Pastina je vrsta sitne testenine koja se koristi u Italiji za pripremu različitih jela, a pored nje u supu se dodaje pileći bujon, ali možete dodati i malo pilećeg mesa. Ako u prodavnici ne možete pronaći testeninu pastinu, možete koristiti i drugu sitnu testeninu za supe, poput orza.
Sastojci:
- 1 l pilećeg bujona
- 200 g sitne testenine
- 45 g rendanog parmezana
- 30 g putera
- 3 šargarepe
- 2 štapića celera
- 1 luk
- 1-2 čena belog luka
- So i biber po ukusu
- Sok od limuna za serviranje
Priprema:
U većem loncu otopite puter pa propržite sitno naseckanu šargarepu, celer i luk. Dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša. Dodajte sitno seckani beli luk i nastavite dinstati još jedan minut.
Povrće prebacite u blender ili seckalicu i napravite pire. Vratite pire u lonac i dodajte pileći bujon. Promešajte i začinite solju i biberom.
U lonac dodajte sitnu testeninu i kuvajte je pet do deset minuta dok ne omekša i ne upije ukuse supe. Pred kraj kuvanja dodajte rendani parmezan.
Supu poslužite sa malo sveže ceđenog limunovog soka i dodatnim sirom po želji.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa
08. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

SUPA SA BROKOLIJEM I PEČURKAMA: Tako jednostavna, a tako ukusna (VIDEO)
22. 01. 2025. u 12:00Novosti online

NAPRAVITE DOMAĆE REZANCE ZA SUPU: Topla domaća supa najukusnija je uz domaće rezance
09. 01. 2025. u 11:00Novosti online

VUČIĆ SE HITNO OGLASIO IZ AVIONA: Stigla mi je fantastična vest od Đorđe Meloni (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz aviona i rekao da mu je stigla fantastična vest iz Rima.
04. 04. 2025. u 12:49

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

"NEMOGUĆE JE POBEĆI OD TOGA": Zdravko Čolić prvi put o optužbama da voli muškarce
POZNATI pevač Zdravko Čolić (73) poznat je po tome što svoj privatni život čuva daleko od očiju javnosti. Ipak, jednom prilikom odlučio je da napravi izuzetak i otkrije nekoliko ličnih detalja koji su iznenadili njegove obožavaoce.
06. 04. 2025. u 11:39
Komentari (0)