KREM SUPA OD KARFIOLA: Fantazija svakog ljubitelja ovakvog ručka

Новости онлине

09. 04. 2025. u 13:00

Karfiol kao glavna namirnica krem supe je pun pogodak. Od ovoga se slasno možete najesti i ne treba vam ništa nakon ovog jela. No, to je delom i zbog toga što ona brzo osvoji sve simpatije za stolom. Recept je vrlo jednostavan i uživaćete u pripremi ovog jela.

КРЕМ СУПА ОД КАРФИОЛА: Фантазија сваког љубитеља оваквог ручка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 krupnija glavica karfiola  
  • 1 glavica crnog luka
  • malo brašna
  • 100ml pavlake za kuvanje 
  • so
  • biber
  • bujon
  • malo belog luka

Priprema:

Za početak izdinstajte luk na slabijoj vatri, pa dodajte iseckani čen belog luka.

Karfiol isecite i očistite. Dobro ga iscedite i dodajte u tiganj sa lukom.

Pržite ga oko pet minuta, pa dodajte bujon. Neka se krčka dok ne omekša, a zatim ga štapnim mikserom izblendajte. Posolite i pobiberite. Dodajte malo brašna u smesu, a zatim i malo pavlake za kuvanje. Dodavanjem brašna i pavlake za kuvanje, birate željenu gustinu supe. Krčkajte supu na tihoj vatri desetak minuta, uz mešanje.

Za kraj, možete prepeći hleb sa maslinovim uljem i ruzmarinom, iseckati na kockice i dodati supi u toku jela.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sa panela „ETS i CBAM – šta je za Srbiju i region bolje?“ OIE investicije šansa za pregovore sa EU