KREM SUPA OD KARFIOLA: Fantazija svakog ljubitelja ovakvog ručka
Karfiol kao glavna namirnica krem supe je pun pogodak. Od ovoga se slasno možete najesti i ne treba vam ništa nakon ovog jela. No, to je delom i zbog toga što ona brzo osvoji sve simpatije za stolom. Recept je vrlo jednostavan i uživaćete u pripremi ovog jela.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 krupnija glavica karfiola
- 1 glavica crnog luka
- malo brašna
- 100ml pavlake za kuvanje
- so
- biber
- bujon
- malo belog luka
Priprema:
Za početak izdinstajte luk na slabijoj vatri, pa dodajte iseckani čen belog luka.
Karfiol isecite i očistite. Dobro ga iscedite i dodajte u tiganj sa lukom.
Pržite ga oko pet minuta, pa dodajte bujon. Neka se krčka dok ne omekša, a zatim ga štapnim mikserom izblendajte. Posolite i pobiberite. Dodajte malo brašna u smesu, a zatim i malo pavlake za kuvanje. Dodavanjem brašna i pavlake za kuvanje, birate željenu gustinu supe. Krčkajte supu na tihoj vatri desetak minuta, uz mešanje.
Za kraj, možete prepeći hleb sa maslinovim uljem i ruzmarinom, iseckati na kockice i dodati supi u toku jela.
(Ona)
Preporučujemo

ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

HIPOKRATOVA SUPA: Odlična za imunitet i detoksikaciju
21. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

NAPRAVITE DOMAĆE REZANCE ZA SUPU: Topla domaća supa najukusnija je uz domaće rezance
09. 01. 2025. u 11:00Novosti online

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

HAOS U HRVATSKOJ: Zagreb u blokadi, zatvaraju se 3 glavna mosta, a saobraćaj se obustavlja zbog koncerta Tompsona
VEĆ JE počelo fazno obustavljanje saobraćaja u oblasti oko Hipodroma - 11 dana pre koncerta.
24. 06. 2025. u 12:24
Komentari (0)