NA STARINSKI NAČIN: Krompir čorba, kremasti ukus detinjstva

Новости онлине

13. 04. 2025. u 11:30

Ova čorba vratiće vas u bezbrižne dane detinjstva, donoseći voljeni miris bakine kuhinje i u vaš dom.

НА СТАРИНСКИ НАЧИН: Кромпир чорба, кремасти укус детињства

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 1kašika ulja

- 2 manje glavice crnog luka

- 2 čena belog luka

- 35 g dimljene mesnate slanine

- 1 krompir srednje veličine

- 1 manja šargarepa

- 1 kašičica ljute tucane paprike

- 1 kašičica slatke tucane paprike

- 700 ml vode

- mešavina suvih začina

- peršun, majčina dušica i biber po ukusu

Priprema čorbe od krompira

Upržite sitno seckani crni luk i čenove belog luka isečene na listiće. Kada luk postane staklast dodajte slaninu seckanu na kockice i pržite još nekoliko minuta. Dodajte krompir i šargarepu isečene na kockice i propržite još tri minuta. Začinite tucanom paprikom, mešavinom suvih začina i biberom, promešajte i nalijte sa oko 700 ml vode. Kada je povrće kuvano izmešajte ga ručnim mikserom i dodajte sitno seckane listiće peršuna i majčine dušice. Ukoliko je potrebno posolite i pobiberite.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN ZATRESAO MREŽU PROTIVNIKA: Tadić sa dva gola ugasio Sivas i obradovao Žoze Murinja (VIDEO)