NA STARINSKI NAČIN: Krompir čorba, kremasti ukus detinjstva
Ova čorba vratiće vas u bezbrižne dane detinjstva, donoseći voljeni miris bakine kuhinje i u vaš dom.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 1kašika ulja
- 2 manje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 35 g dimljene mesnate slanine
- 1 krompir srednje veličine
- 1 manja šargarepa
- 1 kašičica ljute tucane paprike
- 1 kašičica slatke tucane paprike
- 700 ml vode
- mešavina suvih začina
- peršun, majčina dušica i biber po ukusu
Priprema čorbe od krompira
Upržite sitno seckani crni luk i čenove belog luka isečene na listiće. Kada luk postane staklast dodajte slaninu seckanu na kockice i pržite još nekoliko minuta. Dodajte krompir i šargarepu isečene na kockice i propržite još tri minuta. Začinite tucanom paprikom, mešavinom suvih začina i biberom, promešajte i nalijte sa oko 700 ml vode. Kada je povrće kuvano izmešajte ga ručnim mikserom i dodajte sitno seckane listiće peršuna i majčine dušice. Ukoliko je potrebno posolite i pobiberite.
Preporučujemo

JOŠ BOLjA NEGO SA ROŠTILjA: Rolovana piletina, sočan i slastan ručak
10. 04. 2025. u 08:30

PROSTO KAO (ZAPEČENI) PASULj: Sličan prebrancu, a ukusno jelo kome nećete odoleti
10. 04. 2025. u 13:00

ITALIJA NIKAD NIJE BILA BLIŽA: Špagete karbonara, uživanje u svakom zalogaju
12. 04. 2025. u 08:30

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)