KREMASTA SALATA SA PILETINOM I SLANINOM: Idealna za prazničnu trpezu

Новости онлине

15. 04. 2025. u 11:30

Probajte ovo kremasto savršenstvo, oduševiće vas.

КРЕМАСТА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И СЛАНИНОМ: Идеална за празничну трпезу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Pileći file 2
  • Slanina 4 kriške
  • Majonez 1 šolja
  • Kisela pavlaka 1/2 šolje
  • Senf 1 kašika
  • Limunov sok 1 kašika
  • Beli luk u prahu 1 kašičica
  • So i biber po ukusu
  • Celer 1 šolja
  • Crveni luk 1/2 šolje
  • Krastavac 1/2 šolje
  • Peršun 1/2 šolje
  • Parmezan 1/2 šolje

Priprema:

Pileće filete skuvajte u slanoj vodi dok ne budu potpuno kuvani, oko 15-20 minuta. Ostavite ih da se ohlade, a zatim ih isecite na kockice. U međuvremenu, ispržite slaninu u tiganju dok ne postane hrskava. Ostavite je da se ohladi, a zatim je isecite na komadiće. U velikoj posudi pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf, limunov sok, beli luk u prahu, so i biber. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte seckanu piletinu, slaninu, celer, crveni luk, krastavac i peršun u posudu sa dresingom.

Lagano promešajte dok se svi sastojci ne oblože dresingom. Ako koristite, dodajte rendani parmezan i ponovo promešajte. Pokrijte posudu i stavite salatu u frižider na najmanje 30 minuta pre serviranja kako bi se ukusi sjedinili. Poslužite kremastu salatu sa piletinom i slaninom kao glavno jelo ili kao prilog uz omiljeni hleb ili krekere. Prijatno!

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRAMP OSTAO U ŠOKU: Evo šta je upravo uradio DŽej Di Vens, potpredsednik SAD (VIDEO)