KREMASTA SALATA SA PILETINOM I SLANINOM: Idealna za prazničnu trpezu
Probajte ovo kremasto savršenstvo, oduševiće vas.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Pileći file 2
- Slanina 4 kriške
- Majonez 1 šolja
- Kisela pavlaka 1/2 šolje
- Senf 1 kašika
- Limunov sok 1 kašika
- Beli luk u prahu 1 kašičica
- So i biber po ukusu
- Celer 1 šolja
- Crveni luk 1/2 šolje
- Krastavac 1/2 šolje
- Peršun 1/2 šolje
- Parmezan 1/2 šolje
Priprema:
Pileće filete skuvajte u slanoj vodi dok ne budu potpuno kuvani, oko 15-20 minuta. Ostavite ih da se ohlade, a zatim ih isecite na kockice. U međuvremenu, ispržite slaninu u tiganju dok ne postane hrskava. Ostavite je da se ohladi, a zatim je isecite na komadiće. U velikoj posudi pomešajte majonez, kiselu pavlaku, senf, limunov sok, beli luk u prahu, so i biber. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte seckanu piletinu, slaninu, celer, crveni luk, krastavac i peršun u posudu sa dresingom.
Lagano promešajte dok se svi sastojci ne oblože dresingom. Ako koristite, dodajte rendani parmezan i ponovo promešajte. Pokrijte posudu i stavite salatu u frižider na najmanje 30 minuta pre serviranja kako bi se ukusi sjedinili. Poslužite kremastu salatu sa piletinom i slaninom kao glavno jelo ili kao prilog uz omiljeni hleb ili krekere. Prijatno!
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)