SALATA SA TIKVICAMA I BELIM LUKOM: Lagana, spremna za 10 minuta i neverovatno ukusna

Новости онлине

21. 04. 2025. u 13:00

Idealna kao lagan prilog uz meso.

САЛАТА СА ТИКВИЦАМА И БЕЛИМ ЛУКОМ: Лагана, спремна за 10 минута и невероватно укусна

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Tikvice 2 srednje
  • Beli luk 2 čena
  • Maslinovo ulje 2-3 kašike
  • So i biber po ukusu
  • Limunov sok, peršun ili listići badema za dekoraciju po želji

Priprema:

Tikvice operite i po želji ogulite (ako su mlade i tanke, može i s korom), pa ih isecite na kolutove ili polumesec. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno seckan beli luk – samo kratko propržite dok ne zamiriše, ne sme da pregori.

Dodajte tikvice, posolite i pobiberite, pa ih dinstajte na srednjoj vatri oko 5–7 minuta dok ne omekšaju, ali da ostanu blago hrskave. Po želji dodajte malo limunovog soka za osveženje i seckani peršun. Služite toplo ili hladno, posuto listićima badema ako želite.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U UKRAJINI: Zelenski je doneo odluku koja je šokirala mnoge