SAVRŠENI ZALOGAJ: Salata sa leblebijama, kuvanim jajima i mariniranim šampinjonima
OSVEŽITE se ovom hranljivom i šarenom salatom.

Foto Printscreen/Youtube/Još ukusnije!
Savet:
Dodajte kašičicu sitno seckanog belog luka u dresing ako volite jači ukus. Po želji ubacite i rukolu ili krastavac za dodatnu svežinu.
Sastojci:
* 500 g čeri paradajza
* 1 konzerva leblebija
* 2–3 kuvana jajeta
* 1 sveža paprika
* 2–3 kašike mariniranih šampinjona
* Veza peršuna
Za dresing:
* 2–3 kašike jogurta ili pavlake
* 1 kašičica senfa
* 1–2 kašike soka od limuna
* So i biber po ukusu
Priprema:
Ova bogata salata spaja kremasto, hrskavo, kiselo i osvežavajuće u jednom zalogaju. Savršena je kada želite nešto brzo, a da vas zasiti. Leblebije daju punoću, jaja proteine, a jogurt-dresing sa senfom i limunom zaokružuje sve ukuse. Može se poslužiti kao obrok salata ili uz parče hleba kao lagana večera.
Operite i iseckajte paradajz i papriku. Procedite i isperite leblebije. Iseckajte kuvana jaja na kolutove ili četvrtine. Iseckajte šampinjone ako su krupni. Stavite sve pripremljene sastojke u veću činiju.
Umutite jogurt (ili pavlaku) sa senfom, limunovim sokom, solju i biberom. Prelijte dresing preko salate. Pažljivo promešajte da se sastojci sjedine. Sitno iseckajte peršun i pospite preko. Ohladite salatu u frižideru pre služenja.
Prijatno!
(Stvar Ukusa)
Preporučujemo

EKSKLUZIVNO - GENERAL PONOVO U SVOJOJ SRBIJI: Nebojša Pavković sleteo u Beograd (FOTO)
GENERAL Nebojša Pavković sleteo je u Srbiju.
28. 09. 2025. u 17:53

AMERIKANCI ODUŠEVLjENI VUČIĆEM! Pljušte komentari nakon gostovanja na Njuzmaksu: "Hoćemo ga kod Takera, divno je čuti ovog mudrog čoveka"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na američkoj televiziji Njuzmaks, a njegovo gostovanje privuklo je veliku pažnju američke javnosti.
27. 09. 2025. u 11:29

NE DA NA ĆERKU Bogdanin otac očitao lekciju Veljku, jasno mu stavio do znanja: "Možda pre nisi imao ovakvu devojku..."
VELjKO je uvek isticao da želi veliku porodicu sa mnogo dece kojima će usaditi prave vrednosti i tradiciju.
29. 09. 2025. u 16:17
Komentari (0)