RECEPT: Potaž od bundeve
Kremasti potaž od bundeve je lagano, zdravo jelo koje spaja jednostavne sastojke u bogat ukus. Idealan je kao predjelo ili lagani obrok. Danas sa vama delimo recept za ovu ukusnu i jednostavnu čorbu koju ćete rado pripremati.

FOTO: Novosti
Sastojci:
- 1/2 bundeve srednje veličine
- 1/2 srednje tikvice
- 1 veći batat
- 2 manja krompira
- 1 stabljika celera
- 50 gr korena celera
- 2 srednje šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- praziluk
- so, biber, peršun, beli luk u prahu
- maslinovo ulje
- pavlaka za kuvanje
- prepečen hleb
Skuvajte povrće. U vruću vodu stavite so, a zatim dodati bundevu, tikvicu, batat, krompir, stabljiku celera, koren celera, šargarepu, crni luk i beli luk, praziluk. Kada se povrće skuva, procediti (sačuvati vodu ukoliko je potrebno da se reguliše gustina potaža), dodati sve začine, maslinovo ulje, i 50 ml pavlake za kuvanje. Ukoliko je potrebno dadati vodu iz povrća zavisno od željene gistine potaža.
Hleb iseckati na kockice posuti sa malo maslinovog ulja. Dodati so, biber i beli luk u prahu. Zapeći u rerni tek toliko da zahrska.
Potaž servirati, dodati odozgo pavlaku za kuvanje, maslinovoo ulje, peršun i prepečen hleb.
Prijatno!

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte
PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.
30. 09. 2025. u 20:58

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

OGLASILA SE BILjA NAKON RASTANKA OD ACE ILIĆA: "Videću kako vreme prolazi..."
IAKO rastavljeni, Bilja i Aca imaju veliki razlog za slavlje.
01. 10. 2025. u 12:20
Komentari (0)