SALATA OD KINOE SA POVRĆEM, ORASIMA I SVEŽIM BILJEM-Recept za svežu letnju salatu
Salata od kinoe sa svežim povrćem i začinima je lagan i zdrav obrok, savršen za letnje dane.

FOTO: Novosti
- 1 šolja kinoe
- 2 kašike maslinovog ulja (za dinstanje)
- 2 šargarepe (rendane)
- 2 limuna (sok i kora)
- 5 mladih lukova
- 1/2 šolje kuvanog kukuruza
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 šolja iseckanih kiselih krastavaca
- 1/2 šolje seckanih oraha
- 1 šaka sveže nane
- svež kopar i peršun (po ukusu)
- još 2 kašike maslinovog ulja
- so (po ukusu)
Priprema:
U dubokom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte rendanu šargarepu i dinstajte 1–2 minuta.Dodajte šolju oprane kinoe, promešajte i dinstajte još 1–2 minuta.Dodajte 2 šolje ključale vode, sok od 2 limuna i so.Kuvajte poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 15 minuta, dok kinoa ne upije svu tečnost i zrnca ne postanu prozirna. Ostavite da se prohladi i rastresite viljuškom.
U međuvremenu iseckajte paprike na kockice, krastavce na kolutiće, a sveže bilje sitno. Mladi luk isecite na tanke kolutove, orahe usitnite. Kada se kinoa prohladi, dodajte povrće, bilje i krastavce. Prelijte sa još 2 kašike maslinovog ulja i dobro izmešajte.Posipajte seckane orahe odozgo i poslužite.
Prijatno!

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)