SALATA OD KINOE SA POVRĆEM, ORASIMA I SVEŽIM BILJEM-Recept za svežu letnju salatu
Salata od kinoe sa svežim povrćem i začinima je lagan i zdrav obrok, savršen za letnje dane.
FOTO: Novosti
- 1 šolja kinoe
- 2 kašike maslinovog ulja (za dinstanje)
- 2 šargarepe (rendane)
- 2 limuna (sok i kora)
- 5 mladih lukova
- 1/2 šolje kuvanog kukuruza
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 šolja iseckanih kiselih krastavaca
- 1/2 šolje seckanih oraha
- 1 šaka sveže nane
- svež kopar i peršun (po ukusu)
- još 2 kašike maslinovog ulja
- so (po ukusu)
Priprema:
U dubokom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte rendanu šargarepu i dinstajte 1–2 minuta.Dodajte šolju oprane kinoe, promešajte i dinstajte još 1–2 minuta.Dodajte 2 šolje ključale vode, sok od 2 limuna i so.Kuvajte poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 15 minuta, dok kinoa ne upije svu tečnost i zrnca ne postanu prozirna. Ostavite da se prohladi i rastresite viljuškom.
U međuvremenu iseckajte paprike na kockice, krastavce na kolutiće, a sveže bilje sitno. Mladi luk isecite na tanke kolutove, orahe usitnite. Kada se kinoa prohladi, dodajte povrće, bilje i krastavce. Prelijte sa još 2 kašike maslinovog ulja i dobro izmešajte.Posipajte seckane orahe odozgo i poslužite.
Prijatno!
POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)