KREM SUPA OD PEČURAKA: Recept za aromatičnu supu
Jednostavna za pripremu, a bogata ukusom – krem supa od pečuraka idealna je za topli predah i uživanje u svakom zalogaju.
FOTO: Novosti
- 500 gr pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 litar povrtnog bujona
- 200 ml pavlake (30%)
- 2 kašike putera
- 1 kašika ulja
- so i biber po ukusu
- peršun, za serviranje
Priprema:
Isecite pečurke i iseckajte luk, šargarepu i papriku na kockice. Zagrejte puter i ulje u šerpi, propržite luk, zatim dodajte pečurke i kuvajte dok ne porumene. Dodajte šargarepu i papriku i kuvajte još 2 minuta. Sipajte bujon i krčkajte na srednjoj vatri 30 minuta. Dodajte pavlaku, začinite solju i biberom i krčkajte još 5 minuta.
Prijatno!
Preporučujemo
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)