SOLJANKA: Recept za rusku čorbu punu ukusa
Soljanka je tradicionalna ruska čorba koja svojim bogatim ukusom i gustom teksturom odmah osvaja. Kombinacija mesa, povrća, kiselih krastavaca i aroma začina čini je savršenim jelom za hladne dane.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 400 gr kobasice (poželjno dimljene)
- 300 gr šunke ili slanine
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike (crvena i žuta)
- 2–3 krompira
- 200 gr pečuraka
- 4–5 kiselih krastavaca
- 2–3 kašike paradajz pirea
- 2 l mesne ili povrtne čorbe
- 2 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- malo muskatnog oraščića
- so i biber po ukusu
- 1 limun
- 2 kašike ulja za prženje
- 3 kašike pavlake (18% mm)
- svež kopar za posipanje
Priprema:
Kobasicu i šunku iseckajte na kockice i propržite na ulju u velikom loncu dok blago ne porumene. Dodajte sitno seckani crni luk, šargarepu i papriku. Propržite nekoliko minuta, dok povrće malo ne omekša. Umešajte pečurke i kuvajte oko 5 minuta. Zatim dodajte kisele krastavce, paradajz pire i sitno iseckan beli luk. Dobro promešajte.
Ulijte čorbu, pa dodajte isečen krompir, lovorov list i muskatni oraščić. Kuvajte 25 minuta, dok krompir ne omekša. Začinite po ukusu solju i biberom.
Poslužite toplu čorbu uz parče limuna, kašiku pavlake i svež kopar.
Prijatno!
DRAMATIČNO UPOZORENjE ORBANA: Situacija je opasna, Evropa je na pragu rata
MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je danas da je situacija opasna i da je Evropa na pragu rata.
15. 11. 2025. u 18:52
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)