SOLJANKA: Recept za rusku čorbu punu ukusa
Soljanka je tradicionalna ruska čorba koja svojim bogatim ukusom i gustom teksturom odmah osvaja. Kombinacija mesa, povrća, kiselih krastavaca i aroma začina čini je savršenim jelom za hladne dane.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 400 gr kobasice (poželjno dimljene)
- 300 gr šunke ili slanine
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike (crvena i žuta)
- 2–3 krompira
- 200 gr pečuraka
- 4–5 kiselih krastavaca
- 2–3 kašike paradajz pirea
- 2 l mesne ili povrtne čorbe
- 2 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- malo muskatnog oraščića
- so i biber po ukusu
- 1 limun
- 2 kašike ulja za prženje
- 3 kašike pavlake (18% mm)
- svež kopar za posipanje
Priprema:
Kobasicu i šunku iseckajte na kockice i propržite na ulju u velikom loncu dok blago ne porumene. Dodajte sitno seckani crni luk, šargarepu i papriku. Propržite nekoliko minuta, dok povrće malo ne omekša. Umešajte pečurke i kuvajte oko 5 minuta. Zatim dodajte kisele krastavce, paradajz pire i sitno iseckan beli luk. Dobro promešajte.
Ulijte čorbu, pa dodajte isečen krompir, lovorov list i muskatni oraščić. Kuvajte 25 minuta, dok krompir ne omekša. Začinite po ukusu solju i biberom.
Poslužite toplu čorbu uz parče limuna, kašiku pavlake i svež kopar.
Prijatno!
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)