KREMASTA SUPA OD LAZANJA: Za hladne večeri, kremasta supa od lazanja
Ukus lazanja sada možete uživati bez pecanja i pečenja – u kremastoj, mirisnoj supi koja greje dušu. Sve omiljene arome italijanske kuhinje u jednoj utešnoj činiji – rikota, mocarela i marinara sos savršeno se slažu u kremastoj supi od lazanja.
FOTO: Novosti
Sastojci
Preliv od rikote:
- 1 ½ šolje rikote
- ⅓ šolje parmezana
- so, biber, prstohvat muškatnog oraščića
Supa:
- 1 kašika maslinovog ulja + 1 kašika putera
- 1 kašika belog luka
- 450 gr mlevene govedine
- 1 kašičica mešavine začina (italijanski začin, paprika, origano, so, biber, ljuta paprika)
- 700 g marinara sosa (paradajz, beli luk, luk, maslinovo ulje, bosiljak, origano, so)
- ½ šolje guste pavlake
- 110 ml goveđeg bujona
- 340 g listova za lazanje, izlomljenih
- 2 kašike peršuna, 2 kašike bosiljka
- ¼ šolje parmezana
- ⅓ šolje mocarele
Priprema
Pomešajte rikotu, parmezan i začine – ostavite sa strane. U šerpi zagrejte ulje i puter, dodajte beli luk, pa govedinu i začine. Pržite do zlatno smeđeg. Umešajte marinara sos, pavlaku i bujon. Dovedite do ključanja. Dodajte izlomljene listove lazanja i kuvajte 14–16 minuta. Umešajte bosiljak, peršun, parmezan i mocarelu. Sipajte supu u činije i svaku porciju prelijte kašikom rikote.
Brzo, kremasto i aromatično – lazanja na kašiku!
Uživajte!
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)