KREMASTA SUPA OD LAZANJA: Za hladne večeri, kremasta supa od lazanja

Milena Tomasevic

01. 10. 2025. u 08:39

Ukus lazanja sada možete uživati bez pecanja i pečenja – u kremastoj, mirisnoj supi koja greje dušu. Sve omiljene arome italijanske kuhinje u jednoj utešnoj činiji – rikota, mocarela i marinara sos savršeno se slažu u kremastoj supi od lazanja.

КРЕМАСТА СУПА ОД ЛАЗАЊА: За хладне вечери, кремаста супа од лазања

FOTO: Novosti

Sastojci

Preliv od rikote:

  • 1 ½ šolje rikote
  • ⅓ šolje parmezana
  • so, biber, prstohvat muškatnog oraščića

Supa:

  • 1 kašika maslinovog ulja + 1 kašika putera
  • 1 kašika belog luka
  • 450 gr mlevene govedine
  • 1 kašičica mešavine začina (italijanski začin, paprika, origano, so, biber, ljuta paprika)
  • 700 g marinara sosa (paradajz, beli luk, luk, maslinovo ulje, bosiljak, origano, so)
  • ½ šolje guste pavlake
  • 110 ml goveđeg bujona
  • 340 g listova za lazanje, izlomljenih
  • 2 kašike peršuna, 2 kašike bosiljka
  • ¼ šolje parmezana
  • ⅓ šolje mocarele

Priprema

Pomešajte rikotu, parmezan i začine – ostavite sa strane. U šerpi zagrejte ulje i puter, dodajte beli luk, pa govedinu i začine. Pržite do zlatno smeđeg. Umešajte marinara sos, pavlaku i bujon. Dovedite do ključanja. Dodajte izlomljene listove lazanja i kuvajte 14–16 minuta. Umešajte bosiljak, peršun, parmezan i mocarelu. Sipajte supu u činije i svaku porciju prelijte kašikom rikote.

Brzo, kremasto i aromatično – lazanja na kašiku!

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)