SALATA OD JAJA, GRAŠKA I ROTKVICA: Lagana, osvežavajuća i kremasta

Milena Tomasevic

27. 10. 2025. u 17:00

Kada poželite jelo koje je jednostavno, brzo i puno ukusa, ova salata od jaja sa graškom i rotkvicom biće pravi izbor. Njena svežina, blago pikantna nota rotkvice i kremasta tekstura majoneza čine je savršenom za lagani ručak, večeru ili kao deo svečanog stola.

САЛАТА ОД ЈАЈА, ГРАШКА И РОТКВИЦА: Лагана, освежавајућа и кремаста

FOTO: Novosti

 Sastojci:

  • 6 tvrdo kuvanih jaja
  • 1 konzerva graška (oceđena)
  • 5 rotkvica (iseckanih na kockice)
  • 3 kašike seckanog vlašca ili mladog luka
  • 3 kašike majoneza
  • 1 kašičica senfa (po želji)
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Jaja skuvajte tvrdo, ohladite, oljuštite i sitno iseckajte. Rotkvice iseckajte na kockice, a vlašac sitno naseckajte. U velikoj činiji pomešajte jaja, grašak, rotkvice i vlašac. Dodajte majonez i senf, pa začinite solju i biberom po ukusu. Sve lagano promešajte i ostavite u frižideru 15–20 minuta da se ukusi sjedine.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Zašto je transplantacija obrva toliko popularna među ženskom populacijom?