SALATA OD JAJA, GRAŠKA I ROTKVICA: Lagana, osvežavajuća i kremasta
Kada poželite jelo koje je jednostavno, brzo i puno ukusa, ova salata od jaja sa graškom i rotkvicom biće pravi izbor. Njena svežina, blago pikantna nota rotkvice i kremasta tekstura majoneza čine je savršenom za lagani ručak, večeru ili kao deo svečanog stola.
FOTO: Novosti
Sastojci:
- 6 tvrdo kuvanih jaja
- 1 konzerva graška (oceđena)
- 5 rotkvica (iseckanih na kockice)
- 3 kašike seckanog vlašca ili mladog luka
- 3 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa (po želji)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Jaja skuvajte tvrdo, ohladite, oljuštite i sitno iseckajte. Rotkvice iseckajte na kockice, a vlašac sitno naseckajte. U velikoj činiji pomešajte jaja, grašak, rotkvice i vlašac. Dodajte majonez i senf, pa začinite solju i biberom po ukusu. Sve lagano promešajte i ostavite u frižideru 15–20 minuta da se ukusi sjedine.
Uživajte!
Preporučujemo
POSNA SARMA SA SOJOM: Ukusnija je i od mrsne, a pravi se duplo lakše
18. 11. 2025. u 21:09
PEČENI BAKALAR SA KROMPIROM: Recept za zlatno pečenu ribu koja se topi u ustima
18. 11. 2025. u 17:30
RECEPT ZA POSNI MAJONEZ: Kremast i lagan - bez korišćenja jaja
18. 11. 2025. u 15:34
BAJATOVIĆ OTKRIO POTENCIJALNE KUPCE NIS-A: "Ruski kapital mora da bude anuliran"
DIREKTOR Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je večeras da prodaju NIS-a Rusima 2008. ne vidi kao loš poslovni potez, ali da ruski kapital u toj kompaniji mora da bude anuliran, jer NIS mora da nastavi da radi, a kao potencijalne kupce NIS-a vidi subjekte iz arapskih zemalja, ali ne isključuje ni evropske, ili američke kompanije.
18. 11. 2025. u 22:27
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
TAJ MALI ŽUT BIKINI: Teniserke zapalile net fotkama sa plaže
ARINA Sabalenka i Paula Badosa su u žiži.
18. 11. 2025. u 11:34
Komentari (0)