MAFIN PUN BOROVNICA: Brza poslastica

Novosti online

15. 01. 2023. u 19:51

U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, a u drugoj umutite posebno belanca, pa dodajte žumanca, jogurt i maslac.

МАФИН ПУН БОРОВНИЦА: Брза посластица

Foto: Shutterstock

Lagano sve umutite sa prethodnom smesom, pa ulijte u kalup za mafine. Stavite oko pet borovnica u svaki kolačić i pritisnite da malo potonu u testo. Pecite mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Napravite krem, umutite puter, dodajte šećer u prahu, mleko i jestivu boju. Ukrasite ovim prelivom pečene mafine. Možete da stavite i očišćenu borovnicu na šlag. 

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 8 g praška za pecivo
  • 250 g šećera
  • 3 jajeta
  • 1,5 dl jogurta
  • 120 g maslaca
  • borovnice

Za krem:  

  • 250 g putera
  • 500 g šećera u prahu
  • 2 kašičice mleka
  • jestiva ljubičasta boja

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJE DA NAM PSUJU MAJKU NEGO DA NAM VIČU SRBIJA! Čuveni Albanac objasnio što su igrači lažne države Kosovo pobegli s terena u Rumuniji