IDEALNA ROĐENDANSKA POSLASTICA: "Alžirska torta" zadovoljiće sva vaša čula (RECEPT + POSTUPAK)
U VREME praznika, rođendana ili drugih proslava, ova torta će vam zadovoljiti sva čula ukusna, sočna, ali i izdašna dopašće se i najmlađima i starijima.
Poznata je kao "Alžirska torta" i trebaće vam vremena da je pripremite, ali koliko god da uživate u njenom ukusu toliko ćete uživati i u pohvalama onih koji je budu probali.
Sastojci za kore (ispecite tri):
3 belanca
3 kašike šećera
1 žumance
2 kašike brašna
2 kašike griza
Prvi fil:
250 ml vode
250 ml soka od ananasa (iz konzerve)
4 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile
80 ml slatke pavlake
7 kolutova ananasa
Drugi fil:
1/2 l mleka
4 kašike šećera
6 žumanaca
1,5 kesica pudinga od vanile
200 g maslaca
150 g šećera u prahu
Potrebno je još:
3-4 banane
200 ml slatke pavlake za ukrašavanje
ostatak soka od ananasa za natapanje kora
Priprema
Ispecite tri kore tako što ćete penasto umutiti belanca, dodajte šećer, žumance, brašno i griz. Pecite u mašću podmazanom okruglom plehu (prečnika 26 cm) na 175 stepeni dok se korane odvoji od ivice pleha.
Prvi fil:
U šerpu uspite vodu i sok od ananasa, sačekajte da provri pa uspite šećer i puding rastvorene u pet kašika vode. Skuvan puding dobro ohladite. Posebno umutite slatku pavlaku, pa sjedinite sa ohlađenim pudingom. Na kraju dodajte sitno iseckane kolutove ananasa (iseckajte ih dan ranije i ostavite u rešetki da se dobro ocede).
Drugi fil:
Ulijte mleko u šerpu, dodajte šećer i promešajte. Sačekajte da provri pa polako sipajući dodajte prethodno umućenu smesu od žumanaca, pudinga i pet kašika mleka. Gotov fil ostavite da se ohladi, pa ga sjedinite sa penasto umućenim maslacom i šećerom u prahu.
Koru filujte prvim filom, pa drugim, a onda poređeajte iseckane banane. Tako i preko druge kore, a na treću stavite samo prvi i drugi fil. celu tortu prefilujte umućenom slatkom pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)