KREMASTI KOLAČ PO STARINSKOM RECEPTU: Jednostavan i brz, a ukus savršen! (VIDEO)

09. 06. 2023. u 17:45

STARINSKI kolač koji će vas raspametiti!

КРЕМАСТИ КОЛАЧ ПО СТАРИНСКОМ РЕЦЕПТУ: Једноставан и брз, а укус савршен! (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Baka iz Bakine kuhinje nas je i ovaj put oduševila svojim receptom.

KREMASTI KOLAČ - sastojci:

 2 jaja, 2 kašike brašna, 2 kašike šećera.

Sastojci za fil: 200 ml slatke pavlake, 100 gr turskog keksa ili nekog drugog keksa, čokolada mrvice ili šlag.

KREMASTI KOLAČ - preliv: 

100 ml  mleka, 2 vanilin šećera.

KREMASTI KOLAČ - priprema:

 Od navedenih sastojaka  umutiti biskvit i peći na 200 stepeni celzijusovi oko 20 min. Preliti sa vrelim mlekom sa vanilom.

Umutiti slatku pavlaku pa dodati  istucan keks i dobro izjednačiti i premazati preko biskvita. Odozgo možete staviti šlag ili rendanu čokoladu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca