SLATKO, KREMASTO I UKUSNO: Sutlijaš na turski način (RECEPT)
I LjUBITELjI tradicionalnog sutlijaša tvrde da je turski sutlijaš odličan
Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.
Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.
Sastojci:
- 1 šolja pirinča
- 3 šolje vode
- 500 ml mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 1 šaka oraha
Priprema:
Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vari.
Dodajti mleko i još malo kuvati. Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.
Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne. Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom. Dekorisati sa orasima, i kposlužiti hladno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZINSKI PESTO OD GRAŠKA: Lagan letnji ručak spreman za manje od 15 minuta (RECEPT)
16. 06. 2023. u 07:00
UKUSNE POGAČICE SA SIROM OD PAUČINA TESTA: Slano pecivo koje će ukućani obožavati
15. 06. 2023. u 16:55
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)