RECEPT za princes krofne koji uspeva svima!
KAO što im i ime govori, princes krofne su pravi kraljevski kolač i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim
PRINCES KROFNE- sastojci za testo:
150 g brašna
4 jaja
so
150 ml vode
PRINCES KROFNE - sastojci za fil:
1 l mleka
4 jajeta
8 kašika šećera
1 kesica pudinga od vanile
4-5 kašika mekog brašna
1 kesica vanilin šećera
3 kašičice ekstrakta od vanile
PRINCES KROFNE - postupak:
U šerpu sipajte vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom.
Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200 °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.
Fil spremiti tako što se u činiji spoje žumanca i šećer pa doda puding i brašno kao i šolja mleka. Ostatak mleka sipati u šerpu pa staviti na vatru. Kad hoće da provri skloniti sa ringle pa polako sipati smesu sa žumancima i vratiti na vatru. Žicom mešati dok se krem ne zgusne i dok ne nestanu grudvice, a pena se povuče na ivice šerpe. Dodati vanilin šećer. Skinuti krem i ostaviti da se hladi. Mikserom sa malo soli dobro umutiti belanca u čvrst sneg pa ga dodati u još topao krem. Žicom lagano sve izjednačiti i dodati ekstrakt od vanile.
Krofnice puniti dobro ohlađenim filom i posuti vanilin šećerom. Princes krofne možete služiti uz jagode, za dodatni užitak.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KREMASTI KOLAČ PO STARINSKOM RECEPTU: Jednostavan i brz, a ukus savršen! (VIDEO)
09. 06. 2023. u 17:45
RECEPT za najsočniju baklavu sa pistaćima: Ovakvu do sada niste jeli!
04. 06. 2023. u 07:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)