KREMASTO I UKUSNO: Napravite sami domaći puding od vanile
PUDING je desert koji svi vole

Foto: Profimedia
Za domaći puding od vanile neće vam trebati puno vremena, a ni sastojaka.
Lako se pravi, a o ukusu je suvišno govoriti.
Puding od vanile - Sastojci:
400 ml mleka
30 g gustina
1 žumance
1 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera i pola štapića vanile
Puding od vanile - Priprema:
U šolju staviti žumance, gustin i jednu kašiku mleka, pa dobro promešati.
U šerpu staviti ostatak mleka, šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja.
Pre nego što proključa, polako usuti mešavinu gustina, žumanceta i mleka, i mešajući dodati izdrobljenu polovinu štapića vanile.
Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Puding sipati u prethodno pokvašene činije i ohladiti.
Pre služenja možete posuti borovnice, maline ili jagode.
Preporučujemo

KREMASTI KOLAČ PO STARINSKOM RECEPTU: Jednostavan i brz, a ukus savršen! (VIDEO)
09. 06. 2023. u 17:45

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje
NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.
04. 08. 2025. u 20:19

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

3O LETA OD "OLUJE" - RUDAN OŠTRO O HRVATIMA: "Koliko je Srba plutalo u bunarima jer se nisu ukrcali u traktore..."
VEDRANA Rudan je komentarisala političku i društvenu klimu u Hrvatskoj.
03. 08. 2025. u 16:23
Komentari (1)