ŠTRUDLA SA MAKOM: Kraljica domaćih kolača!

Novosti online

03. 07. 2023. u 07:00

Sremice su poznate po odličnim receptima za štrudle sa makom, poput ovog klasičnog recepta iz teksta

ШТРУДЛА СА МАКОМ: Краљица домаћих колача!

Foto: Profimedia

Sastojci za testo: 

  • 550 g mekog brašna (tip 400)
  • 8 g suvog kvasca 
  • 50 g šećera
  • 200 ml toplog mleka
  • 50 g putera (da ne bude hladan)
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jajeta

Sastojci za fil: 

  • 250 g maka (koristila sam zaslađeni)
  • 100 ml vrelog mleka
  • 1 žumance za premazivanje

U velikoj činiji pomešajte brašno, kvasac, šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte preostale sastojke i zamestite meko testo.

Mak prelijte vrelim mlekom, izmešajte i ostavite sa strane. Podlogu pospite brašnom i razvijte testo veličine pleha.

Ravnomerno rasporedite fil i urolajte testo u štrudlu. 

Premažite umućenim žumancetom i ostavite da odmara 20 minuta. Pecite dok ne porumeni, oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?