NAJBOLJI RECEPT ZA DOMAĆI SLADOLED: Kada ga probate, shvatićete - Original kao iz poslastičarnice
OVA svilenkasta, sočna i veoma klasična krema može se koristiti kao osnova za bilo koji ukus sladoleda koji možete zamisliti. Jednostavno - ovo je najbolji recept za domaći sladoled.

Foto Pixabay free images
Posebne proporcije mleka i pavlake i žumanca daće vam gust, ali ne i lepljiv sladoled koji deluje poput onog u najboljim poslastičarnicama, ali ipak nema težinu. Ukoliko želite malo laganiju teksturu, koristite više mleka i manje pavlake, piše "Njujork tajms". Takođe možete smanjiti količinu žumanaca, ali nemojte ići ispod tri.
Na kraju pripreme sladoled začinite kako god želite. Možete dodati neko voće za voćnu varijantu, kafu, vanilu, mlečnu ili crnu čokoladu, pistać... mogućnosti su nepregledne, igrajte se sa ukusima.
Sastojci:
- dve šolje slatke pavlake
- šolja mleka
- dve trećine šolje šećera
- prstohvat soli
- 6 žumanaca
Priprema - prvi korak:
U malom loncu dinstajte pavlaku, mleko, šećer i so dok se šećer potpuno ne rastvori, oko 5 minuta. Skinite lonac sa vatre. U posebnoj posudi umutiti žumanca. Neprekidno muteći polako umutite oko trećine vrele pavlake u žumanca. Dobijenu smesu ulijte u ostatak pavlake koji je preostao u šerpici. Vratite lonac na srednje nisku vatru i lagano kuvajte dok smesa ne bude dovoljno gusta da prekrije poleđinu kašike i ne spada.

Foto Pixabay free images
Drugi korak:
Procedite dobijenu smesu kroz sitno sito u činiju. Ohladite smesu na sobnu temperaturu. Pokrijte i ohladite najmanje četiri sata ili ostavite da odstoji preko noći. Dobijenu smesu pomešajte sa ukusima koje želite i rasporedite različite ukuse u posebnim činijama pre zamrzavanja. Do serviranja držite u zamrzivaču.
BONUS VIDEO:
RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva
Preporučujemo

BARENI KROMPIR SA POVRĆEM: Božanstven zalogaj bez mesa (VIDEO)
10. 06. 2023. u 07:45

KREMASTI KOLAČ PO STARINSKOM RECEPTU: Jednostavan i brz, a ukus savršen! (VIDEO)
09. 06. 2023. u 17:45

NAJZGODNIJA HRVATICA PRIZNALA DA JE SRPKINjA: Otkrila zbog čega govori hrvatskim jezikom i zašto je promenila prezime
PEVAČICA i spisateljica Nives Zeljković, poznatija kao Nives Celzijus, po mnogima jedna od najzgodnijih Hrvatica, otkrila je nedavno u jednom intervjuu za domaće medije da je zapravo Srpkinja.
14. 07. 2025. u 12:21

"ON ŽELI DA UZME SVE!" Putin obavestio Trampa da kreće u veliku ofanzivu, dao mu i rok
RUSKI predsednik Vladimir Putin obavestio je američkog predsednika Donalda Trampa da Moskva namerava da pojača vojne operacije na istoku Ukrajine u roku od narednih 60 dana, objavio je portal Aksios 14. jula, pozivajući se na neimenovane izvore upoznate sa telefonskim razgovorom dvojice lidera početkom meseca.
14. 07. 2025. u 10:04

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (2)