NAPRAVITE SOČNI TART OD BRESKVE: Recept kojem ćete se obavezno vratiti ponovo
VRELI letnji dani su idealni za uživanje u sočnim i slatkim breskvama.

Foto Pxiel free images
Pored toga što je ova voćka, naročito ako je dobro rashlađena, idealna za letnje osveženje, breskve zbog svoje slatkoće i sočnosti možemo upotrebiti i u velikom broju poslastica - kolča, torti, ali i sladoleda.

Privatna arhiva
Ovoga puta donosimo vam recept za neodoljiv tart od breskve. Jedan od onih recepata kojem ćete se sigurno, kada ga jednom probate, ponovo vratiti.
Tart od breskve - sastojci:
- 300 grama brašna
- 200 grama šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 150 grama putera
- 200 ml kisele pavlake
- kompot od breskve ili sveže voće
Tart od breskve - priprema:
Kora: Pomešajte brašno, 100 g šećera i kašičicu praška za pecivo, pa dodajte otopljeni puter. Sjedinite, odvojite jednu malu lopticu testa i ostavite sa strane, a od većeg dela formirajte koru u kalupu za tart i ostavite da se hladi u frižideru.
Fil: 200 ml kisele pavlake izmešajte sa 100 g šećera i dve kašičice vanilin šećera. Dodajte konzervu kompota od breskve (oko 250 g oceđene mase), dobro sjedinite i rasporedite preko kore. Razvijte lopticu testa koju ste odvojili i napravite od nje trakice, pa rasporedite preko fila, kako biste dobili "šuplju" koru odozgo. Pecite 25-30 minuta.

Foto Piels free images
Kako bi kolač delovao još lepše pre pečenja površinu kolača možete prekriti tanko narezanim komadićima breskve, baš kao na slici!
BONUS VIDEO:
RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KREMASTI KOLAČ PO STARINSKOM RECEPTU: Jednostavan i brz, a ukus savršen! (VIDEO)
09. 06. 2023. u 17:45

KOLAČ SA KEKSOM I PUDINGOM: Jeftina i brza poslastica koju svi vole! (recept/video)
18. 07. 2023. u 19:31 >> 17:36

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)