PRAVO OSVEŽENJE: Isprobajte recept za sladoled od lubenice
TOPLI letnji dani mnogima su nezamislivi bez uživanja u lubenici. Ako volite lubenicu, obavezno isprobajte recept za osvežavajući sladoled od lubenice.

Foto: Pexels.com
Sastojci za sladoled od lubenice:
- 700 g lubenice očišćene od koštica
- 250 ml grčkog jogurta ili kondenzovanog mleka
Priprema:
1. Na tacnu ili tepsiju stavite komad papira za pečenje. Očišćenu lubenicu narežite na manje kocke pa rasporedite po tepsiji. Tepsiju s lubenicom zatim stavite u zamrzivač na 3 sata.

Foto: Free Images Pixabay
2. Nakon tri sata izvadite lubenicu i započnite s pripremom sladoleda. Polovinu lubenice stavite u blender dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte jogurt ili kondenzovano mleko.
3. Smesu prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje i vratite u zamrzivač na 2, 3 sata. Nakon toga servirajte u čašicama ili činijama.
(Zadovoljna)
Ako pored ovih voćnih volite i klasične mlečne i čokoladne ukuse, isprobajte receprt za najbolji domaći sladoled koji smo već delili sa vama!
BONUS VIDEO:
RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICE: Ovaj recept morate da isprobate!
02. 08. 2023. u 18:15

RECEPT ZA DOMAĆI SLADOLED: Čaša višanja i eto slatkog zadovoljstva!
09. 07. 2023. u 19:20

NAPRAVITE SOČNI TART OD BRESKVE: Recept kojem ćete se obavezno vratiti ponovo
01. 08. 2023. u 20:50

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)