PRAVO OSVEŽENJE: Isprobajte recept za sladoled od lubenice

Novosti onlajn

04. 08. 2023. u 18:30

TOPLI letnji dani mnogima su nezamislivi bez uživanja u lubenici. Ako volite lubenicu, obavezno isprobajte recept za osvežavajući sladoled od lubenice.

ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ: Испробајте рецепт за сладолед од лубенице

Foto: Pexels.com

Sastojci za sladoled od lubenice: 

- 700 g lubenice očišćene od koštica

- 250 ml grčkog jogurta ili kondenzovanog mleka

Priprema:

1. Na tacnu ili tepsiju stavite komad papira za pečenje. Očišćenu lubenicu narežite na manje kocke pa rasporedite po tepsiji. Tepsiju s lubenicom zatim stavite u zamrzivač na 3 sata.

Foto: Free Images Pixabay

2. Nakon tri sata izvadite lubenicu i započnite s pripremom sladoleda. Polovinu lubenice stavite u blender dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte jogurt ili kondenzovano mleko.

3. Smesu prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje i vratite u zamrzivač na 2, 3 sata. Nakon toga servirajte u čašicama ili činijama.

(Zadovoljna)

Ako pored ovih voćnih volite i klasične mlečne i čokoladne ukuse, isprobajte receprt za najbolji domaći sladoled koji smo već delili sa vama!

BONUS VIDEO:

RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo