BRZ RECEPT ZA NIKAD JEFTINIJU POSLASTICU: Čuvenu ŠVARCVALD TORTU od višanja
NAPRAVITE tortu od višanja, jer je sada vreme ovog voća- višnje su najukusnije u junu
Većinu sastojaka za ovu tortu već imate, a kupite još samo višnje i pavlaku.
ŠVARCVALD TORTA - potrebno je:
6 jaja
60 g margarina
kesica vanilin šećera
150 g brašna
40 g kakao praha
2 kašičice praška za pecivo
ŠVARCVALD TORTA - Za fil:
400 g višanja
5 kašika šećera
2 kašike gustina
5 kašika vode
750 ml slatke pavlake
150 ml soka od višanja
Umutite jaja sa šećerom, zatim dodajte margarin i vanilin šećer i nastavite da mutite. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa promešajte smesu i izručite je u kalup za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko sat vremena.
Ne postoji jednostavniji recept.
Skuvajte 250 ml soka od višanja, šećer i višnje. Umutite gustin sa hladnom vodom. Kada sok provri, umešajte gustin i mešajte dok se fil ne zgusne. Ispečenu koru presecite na tri dela, svaku premažite sokom od višanja. Dve donje kore premažite kuvanim filom od višanja, treću nemojte da mažete.
Umutite slatku pavlaku i njom najpre premažite jednu koru preko fila, stavite drugu koru, premažite preko fila i na kraju stavite i treću. Tortu filujte šlagom i ukrasite po želji.
Za još recepata zapratite nas na Viberu
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICE: Ovaj recept morate da isprobate!
02. 08. 2023. u 18:15
NAPRAVITE SOČNI TART OD BRESKVE: Recept kojem ćete se obavezno vratiti ponovo
01. 08. 2023. u 20:50
EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO)
NEVEROVATAN snimak stiže nam sa ratišta u Ukrajini gde je ranjeni ruski vojnik epskom borbom uspeo da spase živu glavu.
13. 06. 2024. u 18:49
POD ZEMLjOM NAĐENI ARTEFAKTI IZ PRVOG VEKA: Stručnjaci paraćinskog Zavičajnog muzeja započeli arheološka iskopavanja u naselju Gloždak
VEĆ nekoliko dana u naselju Gloždak u Paraćinu, na zahtev investitora koji tu gradi poslovni objekat, ovdašnji Zavičajni muzej obavlja arheološka iskopavanja.
14. 06. 2024. u 07:00
HRVATSKA BRUJI O KONOBARU IZ NIŠA: Našli su ga - dobio je pare
"UVEK gledam sve s pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i ceo život."
13. 06. 2024. u 21:30
Komentari (0)