KREMAST KOLAČ SA GRIZOM: Bez pečenja - bez jaja
KREMAST kolač sa grizom - lagan, osvežavajuć kolač sa blagim ukusom vanile i pomorandže, savršen za tople letnje dane.
- 130 g pšeničnog griza
- 1 puding od vanile
- 300 ml mleka
- 700 ml mleka
- 185 g šećera
- 1 kašika kore pomorandže
- 240 g neslanog putera, omekšalog na sobnoj temperaturi
- 160 ml sveže isceđenog soka pomorandže
- oko 40 komada Petit-Beurre keksa
- 500 g slatke pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 150 g čokolade za kuvanje sa 65% kakaoa (sitno iseckati deo čokolade, a deo izrendati)
Pomešati griz i puding od vanile (prah). Dodati mleko (300 ml) i sve lepo promešati. Staviti ostatak mleka (700 ml) i šećer da prokuvaju. Kad mleko prokuva, smanjiti temperaturu ringle i usuti smesu sa grizom mešajući neprestano. Kuvati oko 3-4 minuta, mešajući neprestano, dok se ne zgusne. Skloniti šerpu sa ringle pa umešati rendanu koru pomorandže. Ostaviti da se prohladi. Procediti sveže isceđen sok od pomorandže. Umutiti puter do kremaste teksture.
Postepeno dodati smesu sa grizom. Umutiti slatku pavlaku. Postepeno dodati šećer u prahu. Koristeći spatulu, umešati čokoladu za kuvanje. Potapati keks u sok od pomorandže na dve sekunde, otresti višak soka pa poređati prvi red keksa u pravougaoni oblik, u modlu ili pleh dimenzija 28 x 18 cm, u 4 reda po 4,5 keksa. Poslednji keks u svakom redu prepoloviti da bi se uklopio. Preko keksa naneti polovinu griz krema, a preko griza polovinu slatke pavlake. Poređati drugi red keksa (svaki opet prvo potopiti u sok). Naneti ostatak griz krema, a na vrh ostatak slatke pavlake. Ostaviti u frižideru preko noći.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
08. 08. 2023. u 15:43
OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
08. 08. 2023. u 15:43
PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20
OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
08. 08. 2023. u 15:43
PILEĆA SUSAM SALATA: Savršena salata gotova za pet minuta (VIDEO)
08. 08. 2023. u 11:20
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)