SOČNI KOLAČ OD KAJSIJA: Kad već jedete slatko neka to bude domaći i najkvalitetniji kolač od sočnog voća
Najbolji i najmekši klač je onaj koji se pravi sa kajsijama i mekanim biskvitom koji se topi u ustima
Sezona kajsija je upravo počela, a mnogi smatraju da su one izuzetno zdrave voćkice, stoga ih iskoristite kao glavni sastav za uksni kolač:
Potrebno za biskvit:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mlevene plazme
- 50 ml. ulja
- 200 ml kiselog mleka
- 1 prašk za pecivo
I još je potrebno:
- 800 gr. zrelih kajsija
I još:
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 50 gr maslaca
- 4 kašike šećera
- 500 ml. mleka
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu, ulje, kiselo mleko i sve dobro izmešati.
Pleh 24 cm obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.
Puding skuvati u mleku, dodati šećer. U vruć pudung ubaciti kocke maslaca i izjednačiti. Prohladiti malo, pa rasporediti pola kajsija.
Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga, pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)