SOČNI KOLAČ OD KAJSIJA: Kad već jedete slatko neka to bude domaći i najkvalitetniji kolač od sočnog voća
Najbolji i najmekši klač je onaj koji se pravi sa kajsijama i mekanim biskvitom koji se topi u ustima
Sezona kajsija je upravo počela, a mnogi smatraju da su one izuzetno zdrave voćkice, stoga ih iskoristite kao glavni sastav za uksni kolač:
Potrebno za biskvit:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika mlevene plazme
- 50 ml. ulja
- 200 ml kiselog mleka
- 1 prašk za pecivo
I još je potrebno:
- 800 gr. zrelih kajsija
I još:
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 50 gr maslaca
- 4 kašike šećera
- 500 ml. mleka
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, mlevenu plazmu, ulje, kiselo mleko i sve dobro izmešati.
Pleh 24 cm obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 min samo malo da zapeče.
Puding skuvati u mleku, dodati šećer. U vruć pudung ubaciti kocke maslaca i izjednačiti. Prohladiti malo, pa rasporediti pola kajsija.
Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga, pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 min.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)